Allianssi

Elävä kirjasto

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä nuorisotyöhön, järjestöille, seurakunnille, kirjastoille ja kouluille - ja kaikille muillekin kiinnostuneille.

Elävä kirjasto on yhdenvertaisuutta edistävä, toiminnallinen menetelmä nuorisotyöhön, järjestöille, seurakunnille, kirjastoille ja kouluille – ja kaikille muillekin kiinnostuneille. Elävä kirjasto pyrkii edistämään erilaisten ihmisten välisen kohtaamisen ja vuoropuhelun kautta moninaisuuden, ihmisoikeuksien ja ihmisarvon kunnioittamista.

Elävä kirjasto toimii kuten tavallinenkin kirjasto, paitsi että paperisten kirjojen sijaan Elävästä kirjastosta lainataan oikeita ihmisiä keskustelua varten. Elävän kirjaston kirjat edustavat erilaisia vähemmistöjä ja muita ryhmiä, jotka kohtaavat syrjintää, ennakkoluuloja, stereotypioita ja rasismia.

Elävä kirjasto on syrjinnän vaarassa oleviin ryhmiin kohdistuvia ennakkoluuloja purkava menetelmä ja rekisteröity tavaramerkki. Se tarkoittaa, ettei Elävä kirjasto -nimeä voi käyttää oman toiminnan, ammattien tms. esittelyyn.

Alla on ohjeita Elävän kirjaston järjestämiseen. Ensimmäistä kertaa Elävä kirjasto -menetelmää käyttävän järjestäjän on hyvä olla yhteydessä Allianssiin. Tarvitsetko neuvoja, materiaaleja tai koulutusta Elävän kirjaston järjestämiseen? Ota yhteyttä!

Miten ja missä?

VINKKITYYPPI