Helinä Rautavaaran museo

Helinä Rautavaaran museon opastukset alakouluille

Museo painottaa kansainvälisyyskasvatusta, alakoululaisille on tarjolla työpajoja sekä opastuksia.

Helinä Rautavaaran museo on erikoistunut Euroopan ulkopuolisiin kulttuureihin ja kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen. Erityiseksi painopisteeksi on nostettu kansainvälisyyskasvatus.

Museovierailu voi täydentää esimerkiksi maantiedon, historian, yhteiskuntaopin, uskonnon, elämänkatsomustiedon ja terveystiedon oppitunteja. Museokäynti sopii myös hyvin kansainvälisyyskasvatuksen aihekokonaisuuden yhteyteen.

Museon työpajoissa oppilaat pääsevät itse tekemään ja kokeilemaan esim. helmitöitä, naamioiden valmistusta ja Bollywood-tanssia. Rikas ja värikäs museo tarjoaa innostavan oppimisympäristön ja virikkeitä aisteille.

Alakoululaisille on tarjolla opastuksia ja työpajoja, joiden virikkeenä on Helinä Rautavaaran museon peruskokoelma ja vaihtuvat näyttelyt.

Alakoululaisille tarjoamme seuraavaa ohjelmaa:

Taikatyynykierroksella otetaan tyynyt kainaloon ja tutustutaan museon aarteisiin. Kierros kestää 45 minuuttia ja sopii 1-3-luokkalaisille. Kierroksia järjestetään läpi vuoden ja ne ovat maksuttomia. Ennakkoilmoittaminen.
Musiikkimatka maailman ympäri -opastus vie oppilaat tanssilliseen seikkailuun. Kesto 45 min, hinta 30 €. Ennakkoilmoittautuminen.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?

KIELI
KOHDERYHMÄ