Helinä Rautavaaran museo

Helinä Rautavaaran museon opastukset lukioille

Museon painopisteenä on kansainvälisyyskasvatus. Lukiolaisille tarjotaan työpajoja ja opastuksia. Soveltuu täydennykseksi usealle eri oppiaineelle!

Helinä Rautavaaran museo on erikoistunut Euroopan ulkopuolisiin kulttuureihin ja kulttuurien väliseen vuorovaikutukseen. Erityiseksi painopisteeksi on nostettu kansainvälisyyskasvatus.

Museovierailu voi täydentää esimerkiksi maantiedon, historian, yhteiskuntaopin, uskonnon, elämänkatsomustiedon ja terveystiedon oppitunteja. Museokäynti sopii myös hyvin kansainvälisyyskasvatuksen aihekokonaisuuden yhteyteen.

Museon työpajoissa oppilaat pääsevät itse tekemään ja kokeilemaan esim. helmitöitä, naamioiden valmistusta ja Bollywood-tanssia. Rikas ja värikäs museo tarjoaa innostavan oppimisympäristön ja virikkeitä aisteille.

Vierailu Helinä Rautavaaran museossa täydentää hyvin esim. Kulttuurit kohtaavat – ja Uskonnot ilmiönä –lukiokursseja.

Lukiolaisille suosittelemme seuraavia opastuksia:

Kulttuurit kohtaavat –opastus tarjoaa eläviä esimerkkejä kulttuurin kohtaamisesta ennen ja nyt. Kesto: 60 min. Kouluille maksuton. Läpi vuoden. Ennakkoilmoittautuminen.
Uskonnot ilmiönä -opastus. Vuorovaikutteisella opastuksella pohditaan mm. uskontoa ja moraalia, uskonnnon ja kulttuurin muutoksia sekä uskonnon vaikutusta taiteeseeen. Opastus sopii uskonnon ja elämänkatsomuksen opetukseen. Kesto: 60 min. Kouluille maksuton. Läpi vuoden. Ennakkoilmoittautuminen.
Musiikkimatka maailman ympäri -opastus vie oppilaat tanssin ja musiikin kiehtovaan maailmaan. Kesto 45 min, hinta 30 €. Ennakkoilmoittautuminen.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?