Mattia Trabucchi/Tabasco Vidéo

Kayabike – elokuva pyöräilyharrastuksesta

Dokumenttielokuva Kayamandissa, Etelä-Afrikassa, asuvista pojista, jotka ovat innostuneet BMX-pyöräilyharrastuksesta. Palkitussa dokumentissa haastatellaan lapsia, heidän vanhempiaan sekä ryhmän valmentajaa. Valoisa elokuva, jossa pääosassa on tarina uudesta harrastuksesta. Köyhässä townshipissa elämisen haasteita tulee esille tarinan ohessa. Kesto 45 min.

Palkittu dokumentti kayamandilaisesta BMX-pyöräilyseurasta. Elokuvassa tutustutaan uuden harrastuksen löytäneisiin poikiin, heidän vanhempiinsa ja omistautuneeseen valmentajaansa. Tarina huipentuu kilpailumatkaan.

Elokuvan sanoma rohkaisee lapsia innostumaan uusista asioista ja harjoittelemaan pitkäjänteisesti. Lapset kertovat siinä omin sanoin, miten harrastus on vaikuttanut heidän elämäänsä ja jakavat myös muista haaveistaan elämässä. Elokuva kohtaa sen tekemiseen osallistuneet ihmiset arvostavasti ja myönteisesti. Heidän köyhyyttään tai muita elämän haasteita ei alleviivata, vaikka ne ovat läsnä ja niistä myös puhutaan.  

Elokuva antaa moninaisia mahdollisuuksia löytää niin yhtäläisyyksiä kuin eroja suhteessa lasten elämään Suomessa. Kyse voi olla vaikka lupalappujen täyttämisestä, ystävyyden tärkeydestä, sinnikkäästä ponnistelemisesta kohti tavoitteita – tai toisaalta kotien materiaalisista puitteista, turvallisuustilanteesta, musiikkityyleistä, maisemista.

Kesto 45 min. Elokuvan ääniraita on englanninkielinen, tekstitys suomenkielinen. Elokuva streamataan salasanalla suojatun linkin kautta avautuvalta Vimeo-sivulta.

Ohjaajaa voi pyytää myös haastateltavaksi Skype-yhteyden välityksellä.

Elokuvan näyttämisen hinta riippuu katsojien määrästä. Pyydä tarjous ja lisätiedot sähköpostitse elokuvan ohjaaja-tuottajalta Mattia Trabucchilta, trabucchimattia@gmail.com. 

Asiasanat: pyöräily, BMX, harrastukset, vapaa-aika, Etelä-Afrikka, Stellenbosch, sinnikkyys, turvallisuus, ystävyys, yhteisöllisyys, pojat

 

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO