Eettisen kaupan puolesta ry

Keisarinnan uudet vaatteet – työpaja alakoululaisille kuluttamisesta ja vaatteiden vastuullisuudesta

Keisarinnan uudet vaatteet on tietoa ja tanssitaidetta yhdistävä työpaja vaatteiden elinkaaresta ja vastuullisesta kuluttamisesta alakoulun 3.–4.-luokkalaisille. Kolmen oppitunnin kokonaisuuden voi toteuttaa lähi- tai etäopetuksena tai näiden yhdistelmänä tanssiteoksen, lyhyiden opetusvideoiden ja tehtävien sekä opettajan ohjeen avulla.

Keisarinnan uudet vaatteet on tietoa ja tanssitaidetta yhdistävä työpaja vaatteiden elinkaaresta ja vastuullisesta kuluttamisesta. Työpajaa suositellaan alakoulun 3.–4.-luokkalaisille, mutta tehtäviä voi soveltaa myös vanhemmille oppilaille.

Työpaja kestää noin kolme oppituntia ja sisältää viisi opetusvideota, joissa näkyy esitys tehtävineen ja kertojan video. Työpajassa katsotaan tanssiesitys videolta ja tutustutaan tanssijoiden pukuihin, jotka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Opetusvideot sisältävät upeita valokuvia sekä lyhyitä tieto-osioita ja tehtäviä kuluttamiseen ja omiin lempivaatteisiin liittyen.

Opettajan ohje -pdf ja -word sisältää videolinkit ja käytännön ohjeet työpajan toteuttamiseksi lähi- tai etäopetuksena tai näiden yhdistelmänä.

Oppimateriaali on ilmaiseksi saatavilla Eettisen kaupan puolesta ry:n (Eetti) verkkosivuilla.

Työpaja soveltuu monen oppiaineen opetukseen kulutuksesta, vaatetuotannosta, kansainvälisyydestä ja kestävästä kehityksestä. Tehtävien ytimessä ovat kriittisen ajattelun taidot, tutkiva oppiminen ja vaikuttamisen tavat.

Tanssiteos Keisarinnan uudet vaatteet (40 min, Willman Dance Company) on moderni versio klassikkosadusta Keisarin uudet vaatteet. Työpajan ja videot on tehnyt globaalikasvatuksen asiantuntija Eeva Kemppainen.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO