Maailmanvaihto ry

Maailmanvaihdon vapaaehtoistyöntekijöiden kouluvierailut

Maailmanvaihto ry:n nuoret vapaaehtoistyöntekijät vierailevat ala- ja yläkouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa jakamassa kokemuksiaan arjesta ulkomailla.

Maailmanvaihto ry:n nuoret vapaaehtoistyöntekijät vierailevat ala- ja yläkouluissa sekä toisen asteen oppilaitoksissa jakamassa kokemuksiaan arjesta ulkomailla. Vierailuja tekevät niin vapaaehtoisena ulkomailla työskennelleet nuoret kuin ulkomailta vapaaehtoistyöhön Suomeen tulleet nuoret.

Vierailut tarjoavat lapsille ja nuorille tilaisuuden kuulla ja kysyä elinolosuhteista ja kulttuuriympäristöistä eri puolilla maailmaa. Niiden pyrkimyksenä on edistää kiinnostusta kansainvälisyyttä, globaalia ajattelua ja kulttuurienvälistä dialogia kohtaan.

Ulkomaalaisille kouluvierailijoille vierailut tarjoavat myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua Suomen koulumaailmaan. Vierailijat ovat kouluttautuneet Maailmanvaihdon kouluvierailijoiksi.

Maailmanvaihto tekee vapaaehtoistyövaihtoa Aasiaan, Afrikkaan, Eurooppaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Oseaniaan. Järjestö lähettää ja vastaanottaa vuosittain yhteensä noin 60 – 70 vapaaehtoistyöntekijää.

Miten ja missä?