Amnesty International Suomen osasto

Puhutaan suostumuksesta! -ihmisoikeuskasvatusmateriaali

Toimintaideoita yläkouluun ja toiselle asteelle seksuaalioikeuksien toteutumisen ja suostumuskulttuurin vahvistamiseksi.

Amnestyn Suomen osaston tuottama Puhutaan suostumuksesta! -materiaali sisältää toimintaideoita yläkouluun ja toiselle asteelle seksuaalioikeuksien toteutumisen ja suostumuskulttuurin vahvistamiseksi. Materiaali kannustaa rakentamaan maailmaa, jossa jokaisen ihmisen seksuaalinen itsemääräämisoikeus toteutuu.

Puhutaan suostumuksesta -materiaalin toimintaideat tekevät näkyväksi, miten kulttuuriset käsitykset ylläpitävät seksuaalisen häirinnän ja seksuaaliväkivallan toteutumista. Niiden avulla on mahdollista keskustella ikätason mukaisesti, mitä on kunnioittava seksuaalinen kanssakäyminen sekä miten suostumuksen voi varmistaa ja antaa. Lisäksi toimintaideat lisäävät nuorten tietoisuutta omista seksuaalioikeuksistaan sekä kannustavat toimimaan niiden puolesta.

Materiaali sisältää yli 20 osallistavaa harjoitusta. Lisäksi siinä on runsaasti taustatietoa ja konkreettisia toimintavinkkejä nuorille aktivisteille.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO