SPR

Rasismiin puuttumisen Treenikehä-työpaja

Rasismiin puuttumisen Treenikehä on kaikille sopiva, energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista Forum-teatterimenetelmää.

Haluaisitko treenata rasismiin puuttumista ja testata käytännössä erilaisia toimintatapoja rasistisissa tilanteissa? Rasismiin puuttumisen treenikehä on kaikille sopiva, iloinen ja energinen työpaja, joka hyödyntää toiminnallista Forum-teatterimenetelmää. Treenikehässä osallistujat oppivat tunnistamaan rasismia ja saavat tietoa ja kokemuksia siihen puuttumisesta. Painopisteenä ovat arkipäiväiset vuorovaikutustilanteet esimerkiksi julkisilla paikoilla. Treenikehä sopii hyvin erilaisiin yhteisöihin (työpaikka, oppilaitos, yhdistys, harrastusporukka jne.). Treenikehä kestää 2–3 tuntia ja mukaan mahtuu noin 10–20 osallistujaa. Työpajaa suositellaan yli 15-vuotiaille.

Lue lisää: Rasismia vastaan teatterin keinoin

Rasismiin puuttumisen treenikehä kehitettiin Suomen Punaisen Ristin koordinoimassa Ei rasismille! -hankkeessa (2013–2017) yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa. Hankkeen aikana koulutettiin treenikehän vetäjiä kumppanijärjestöjen vapaaehtoisista ja työntekijöistä. Voit kysellä vetäjiä esimerkiksi Punaisen Ristin piiritoimistojen monikulttuurisuustoiminnan kehittäjiltä, keskustoimiston kotoutumistuen koordinaattorilta tai muilta hankkeeseen osallistuneilta järjestöiltä. Jos olet kiinnostunut järjestämään vetäjäkoulutuksen, ota yhteyttä keskustoimiston kotoutumistuen koordinaattoriin (https://www.punainenristi.fi/yhteystiedot/henkilot).

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI

Kenelle?