Yhteiset Lapsemme ry

Tärkeintä on olla kiltti -aamunavaus

Tärkeintä on olla kiltti -aamunavausvideolla 10-vuotias tyttö kertoo omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan rasismista, kiusaamisesta ja ystävyydestä. Videon ovat kuvanneet Diakonia ammattikorkeakoulun opiskelijat, jotka kertovat videolla, mitä rasismi on, ja puhuvat kaikille lapsille kuuluvista oikeuksista lapsen tasoisesti. Video on tarkoitettu alakoulujen käyttöön. Videon kesto on 4 minuuttia.

Tärkeintä on olla kiltti -videon Ole rohkea ja reilu -toiminnalle ovat käsikirjoittaneet ja kuvanneet Diakonia ammattikorkeakoulun opiskelijat Sofia Ali, Anna-Maija Molander, Jasmin Pietarinen ja Mertsi Berg, osana Kansalaistoiminta- ja järjestötyökurssia.

Sympaattisella videolla 10-vuotias tyttö kertoo omia kokemuksiaan ja ajatuksiaan rasismista, kiusaamisesta ja ystävyydestä. Videolla esiintyvät myös opiskelijat itse. He kertovat, mitä rasismi on, ja puhuvat kaikille lapsille kuuluvista oikeuksista lapsen tasoisesti. Video on tarkoitettu alakoulujen käyttöön. Videon kesto on 4 minuuttia.

On tärkeää keskustella lasten kanssa videon herättämistä tunteista ja ajatuksista. Videoon kuuluu myös keskusteluaineisto ja lyhyt tehtäväpaketti, jota opettaja voi halutessaan käyttää asian käsittelyyn ryhmänsä kanssa videon katsomisen jälkeen. Paketti sisältää helppojen tehtävien lisäksi tukikysymyksiä opettajalle ja se jakautuu eri ikäisille koululaisille tarkoitettuihin tehtäviin.

Tilaa maksuton aineisto sähköpostiisi verkkosivuiltamme.

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO

Kenelle?

KIELI
KOHDERYHMÄ