Maailma.net ja Viestintä ja kehitys -säätiö

Tulevaisuuden toimittajat – journalismia kestävästä kehityksestä -verkkokurssi

Tulevaisuuden toimittajat -kurssi kertoo, miten media ja kestävä kehitys kietoutuvat yhteen ja miten kestävästä kehityksestä voi tehdä hyvää journalismia. Sopii toimittajaopiskelijoille mutta myös lukion oppitunneille. Materiaali sisältää muun muassa videoita, vinkkilistoja ja tehtäviä.

Tulevaisuuden toimittajat -verkkokurssi kertoo, miten media ja kestävä kehitys kietoutuvat yhteen ja miten kestävästä kehityksestä voi tehdä hyvää journalismia. Kurssi on tarkoitettu etenkin aloitteleville toimittajille, toimittajaopiskelijoille, toimittajan urasta haaveileville sekä heidän opettajilleen. Sitä voi kuitenkin hyödyntää myös esimerkiksi lukiossa mediaa tai kestävää kehitystä yleisemmin käsittelevillä  kursseilla.

Kurssissa on viisi osiota aina juttuideonnista toteutukseen, ja se sisältää lyhyitä tekstiosuuksia ja vinkkilistoja, napakoita videoita, joissa asiantuntijat ja toimittajat antavat vinkkejä, sekä verkossa helposti suoritettavia tehtäviä. Kurssin voi tehdä itsenäisesti tai sitä voi käyttää opetuksen oheismateriaalina. Kurssi toimii myös mobiilissa.

,

Miten ja missä?

VINKIN MUOTO
VINKKITYYPPI
KESTO