Teksti: Sanna Rekola
Tänään julkaistussa, monikulttuurisessa Sieltä missä pippuri kasvaa -keittokirjassa tutustutaan paitsi eri maiden ruokakulttuureihin myös maahanmuuttajien tarinoihin.
Elina Huhdan ja Anna Talasniemen kokoama Sieltä missä pippuri kasvaa – löytöretkiä uussuomalaiseen keittiöön ei ole tavallinen keittokirja. Teoksessa viisi maahanmuuttajaa kutsuu lukijan vierailulle kodin sydämeen, keittiöön. Kirjassa tutustutaan chileläiseen, venäläiseen, vietnamilaiseen, somalialaiseen ja kurdikeittiöön.
Parhaiden reseptiensä lisäksi Marta, Irina, Hoa, Fatha ja Yusuf kertovat lukijalle omat tarinansa, jotka kertovat myös osuvasti suomalaisen maahanmuuton historiasta ja monimuotoisuudesta.
Sieltä missä pippuri kasvaa -kirjan myötä lukija tutustuu eri maiden tapakulttuuriin, ruokalajien vieraskielisiin nimiin ja tuttujen ja tuntemattomien raaka-aineiden historiaan. Teoksesta löytyy myös muun muassa etnisten kauppojen hakemisto.
Lisätiedot:
Schildts Kustannus, tiedottaja Elisabeth Jansson, puh: (09) 8870 4020, 040 745, 1763 tai bettan@schildts.fi
Kansainvälinen kulttuurikeskus Caisa, tiedottaja Sanna-Mari Kylli, puh (09) 310 37510, sanna-mari.kylli@hel.fi