Blogi

Aamiainenkin voi muuttaa maailmaa

Teksti: Sanna Rekola

Viikolla 19 (7.-13.5.2012) Suomi täyttyy aamiaistapahtumista, kun reiluja ja maailmaa muuttavia aamiaisia katetaan ympäri maan. Reilun kaupan edistämisyhdistys kutsuu kaikki tahot muuttamaan maailmaa aamiaisten avulla.

Aamusta alkaen nautimme tuotteita, jotka tulevat kaukaa: kahvi, tee, kaakao tai banaani kun eivät Suomessa kasva. Sillä on suuri merkitys, millaisia valintoja aamupalapöydässä teemme.
Kahvin ja muiden kehitysmaatuotteiden valitseminen Reilun kaupan merkillä varustettuina on helppo tapa muuttaa maailmaa. Reilun kaupan merkki kertoo, että aamupalapöydän kahvi on hyvä myös viljelijälleen, joka on saanut työstään kunnollisen korvauksen.
Reilun kaupan kahvin viljelijälle on maksettu kupposesta myös Reilun kaupan lisää, jota käytetään koko yhteisöä kehittäviin hankkeisiin. Reilun kaupan lisän ansiosta viljelijät voivat kehittää itseään ja yhteisöjään, tulla toimeen omalla työllään, kouluttaa lapsensa ja päättää itse omasta tulevaisuudestaan.
Kahvin juoja puolestaan voi varmistua siitä, että aamukahvia poimittaessa ei ole hyväksikäytetty lapsityövoimaa tai pilattu ympäristöä. Aika reilua, vai mitä?
Osallistu aamiaistapahtumiin tai kata oma Reilu aamiaisesi!
Toimi näin:
1. Valitse Reilun kaupan tuotteita osaksi aamiaista.
2. Päätä, missä haluat järjestää maailmaa muuttavan aamiaisen; maailmahan muuttuu sekä työpaikan aamukahveilla että kotona, vaikkapa äitienpäiväbrunssilla tai ystävien kanssa kahvitellessa. Maailma muuttuu paremmaksi myös pystykahveilla työmatkalla tai päiväkodin mehuhetkellä. Keksi oma tapasi olla osa muutosta!
3. Jos haluat järjestää jotakin sellaista, jossa Reilun kaupan edistämisyhdistyksen kampanjatiimi voi olla avuksi, lähetä sähköpostia Saara Maneliukselle (saara.manelius@reilukauppa.fi) tai Johanna Harjunpäälle (johanna.harjunpaa@reilukauppa.fi).
4. Tilaa myös julisteita, pöytäständejä ja muuta keväistä kampanjamateriaalia somistamaan aamiaista. Materiaaleja voi tilata Reilun kaupan edistämisyhdistyksen verkkosivulta ja niiden toimitus on maksutonta.
5. Lisää tilaisuutesi Reilulle kartalle, missä muutatte maailmaa. Ellet ehdi itse järjestää aamiaista, kartalta voit myös nähdä, mihin on katettu lähin maailmaa muuttava aamiainen.
Lisätietoja: 

Herää Reilumpaan maailmaan -kampanjan sivusto!

 

Uusimmat artikkelit