Blogi

Tee video ja voita matka Afrikkaan tai Aasiaan!

Teksti: Sanna Rekola

Kuka on muukalainen? Missä muukalaiset asuvat? Oletko sinäkin muukalainen jossain? Videoi ajatuksesi ja osallistu kilpailuun.

Suomen Pakolaisapu järjestää videokilpailun lukiolaisille ja ammattikoululaisille teemalla ”Minä ja muut muukalaiset”. Video voi käsitellä teemaa mistä tahansa näkökulmasta, ja sen kesto voi olla muutamasta sekunnista kahteen minuuttiin. Videon tekoon ei tarvita kuin peruskamera tai kännykkä, vain mielikuvitus on rajana!
Kuusi parasta videontekijää voittaa matkan muukalaisena joko Thaimaahan tai Ugandaan. Matkan aikana vieraillaan pakolaisleireillä, tutustutaan paikalliseen arkeen ja ihmisiin. Nuoret keräävät kuva- ja videomateriaalia, pitävät blogia sekä haastattelevat kohtaamiaan ihmisiä. Matkan jälkeen voittajat pääsevät kertomaan kokemuksistaan lähialueensa koulujen oppilaille.
Kilpailun säännöt:
1. Osallistujan tulee olla 16–19-vuotias.
2. Videon maksimipituus on kaksi minuuttia. Sen voi kuvata vaikka kännykkäkameralla, eikä videon editointi ole välttämätöntä. Videon voi kuvata yksin tai pareittain.
3. Lataa video internetiin (esim. Youtubeen) ja jaa linkki Nuoret maailmalle -kilpailun Facebook-sivuilla. Julkaiseminen vaatii kirjautumisen Facebookin käyttäjäksi. Pakolaisapu pidättää oikeuden poistaa asiattomat videot. Voit myös toimittaa videon cd/dvd-levyllä osoitteeseen Suomen Pakolaisapu / Nuoret maailmalle, Kaikukatu 3, 4. kerros, 00530 Helsinki.
4. Toimita yhteystietosi (nimi, postiosoite, puhelinnumero ja sähköpostiosoite) Pakolaisapuun osoitteeseen kaisa.vakiparta@pakolaisapu.fi. Kerro viestissä myös tekemäsi videon nimi.
5. Kilpailuaika on 2.5.–3.6.2012.
6. Pakolaisavun työntekijöistä koostuva raati kutsuu parhaiden videoiden tekijät haastatteluun kesäkuun alussa, ja kuusi matkalle lähtijää valitaan haastattelujen perusteella. Kolmen eniten tykätyn videon tekijää pääsee suoraan haastatteluun, joten sanaa kannattaa levittää!
7. Valintakriteereinä ovat mielikuvituksellisuus ja vaikuttavuus. Teknisellä toteutuksella ei ole painoarvoa.
8. Valitut sitoutuvat osallistumaan kahteen kahden päivän koulutukseen ennen matkan alkua sekä kiertämään matkan jälkeen kouluissa kertomassa kokemuksistaan.
Lisätiedot:

Kaisa Väkiparta, kaisa.vakiparta@pakolaisapu.fi tai 040 560 0772
www.pakolaisapu.fi/tietoa/nuoretmaailmalle

Suomen Pakolaisapu on sitoutumaton suomalainen järjestö, joka auttaa pakolaisia ja paluumuuttajia kohti uutta alkua sekä Suomessa että maailmalla.

Uusimmat artikkelit