Nainen poseeraa kameraan. Kädessä puhekupla, jossa lukee: Lapen oikeudet ja osallisuus.
Blogi

Educassa tavataan: Tule kuulemaan lisää maksuttomista koulutuksista!

Kuinka koulu voi osallistua kestävän hyvinvoinnin rakentamiseen? Millaisia taitoja lapset ja nuoret tarvitsevat globaalissa maailmassa? Miten näitä taitoja voi oppia ja opettaa? Näihin kysymyksiin vastataan Koulu maailmaa muuttamaan -hankkeessa, joka tarjoaa maksutonta täydennyskoulutusta opettajille.

Teksti: Hannu Niemelä

Koulu maailmaa muuttamaan -hanke tarjoaa opettajille ja rehtoreille suunnattuja maksuttomia koulutuksia, joissa annetaan eväitä siihen, miten uuden opetussuunnitelman mukaista globaalikasvatusta voi toteuttaa käytännössä.

Innostavat koulutukset toteutetaan yhteistyössä useiden kansalaisjärjestöjen kanssa ja niissä kulminoituvat mukana olevien järjestöjen pitkäaikainen kehittämistyö ja osaaminen eri globaalikasvatuksen teemoissa.

Tänä keväänä tarjolla on muun muassa koulutuksia moninaisuudesta ja yhdenvertaisuudesta, lapsen oikeuksista ja ilmiöoppimisesta. Koulutuksia järjestetään eri puolilla Suomea ja tulossa on myös verkko-oppimismateriaalia.

Tärkeällä sijalla koulutuksissa ovat osallistujien asettamat omat oppimistavoitteet ja aiempien kokemusten hyödyntäminen. Aikaa varataan myös yhteiselle keskustelulle ja vertaisoppimiselle.

Katso kevään koulutuskalenteri ja ilmoittaudu samalla koulutuksiin. Koko koulutustarjonnasta voit kuulla lisää myös Educa-messuilla Kansalaisvaikuttamisen torilla tämän viikon perjantaina ja lauantaina.

Tervetuloa siis piipahtamaan ja juttelemaan lisää!

Ohjelmavinkki Educaan

Mikä on koulun ja opettajien rooli maailmanmuuttajien kasvattamisessa ja kestävän tulevaisuuden rakentamisessa? Tule seuraamaan keskusteluamme Tahtolavalle lauantaina kello 15.30-16.30. Ohjelma on tuotettu Kirkon Ulkomaanavun Opettajat ilman rajoja -verkoston ja Kepan Koulu maailmaa muuttamaan -hankkeen yhteistyönä.

 

Uusimmat artikkelit