Kolme naista Educa messuilla.
Blogi

Terveisiä Educasta: Tämä on OPSissa tärkeää!

Ihmisoikeuksia kunnioittava maailmankansalaisuus vai luonnon moninaisuuden kunnioittaminen? Messukävijät poseerasivat Educassa kansalaisjärjestöjen valokuvatempauksessa ja kertoivat, mikä heille on uudessa opetussuunnitelmassa tärkeintä. Mitä sinä valitsisit?

Teksti: Sanna Rekola

Uusi perusopetuksen opetussuunnitelma on pullollaan tärkeitä aiheita, jotka edistävät hyvää elämää ja kestävää tulevaisuutta.

Lähes 200 messukävijää osallistui Educan Kansalaisvaikuttamisen torilla järjestöjen valokuvatempaukseen ja kertoi, mikä omasta mielestä on uudessa opetussuunnitelmassa tärkeintä.

Tempausta varten opetussuunnitelmasta oli napattu lukuisia tärkeitä teemoja, joiden parissa torilla esittäytyvät järjestöt toimivat. Valitseminen oli vaikeaa, joten monet kävijät päätyivätkin poseeraamaan useamman kyltin kanssa. Tärkeitä asioita kaikki tyynni!

***

Uusi opetussuunnitelma tarjoaa hyvät eväät aktiiviseen maailmankansalaisuuteen ja kestävään tulevaisuuteen. Se myös kehottaa kouluja yhteistyöhön muiden toimijoiden kanssa. Kansalaisjärjestöt tarjoavat monenlaista tukea pedagogisista menetelmistä ilmiöoppimista tukeviin materiaaleihin.

Tärkeitä teemoja on paljon, mutta syvemmällä tarkastelulla puhekuplien asiat liittyvät toisiinsa: toisen ihmisen arvostamiseen ja maapallosta huolehtimiseen nyt ja tulevaisuudessa.

Tutkimukset osoittavat, että harjoituksen toistaminen riittävän usein kasvattaa lihaksia. Näin on myös opetussuunnitelman tärkeiden asioiden kanssa. Mitä enemmän teemat ovat kouluissa esillä, sitä tärkeämmäksi ne lapsille ja nuorille muodostuvat.

Tuumasta toimeen!

***

Tutustu galleriaan ja laita kuva kiertämään

Löydä oma kuvasi tai inspiroidu uuden opetussuunnitelman tärkeistä asioisa kurkistamalla Kepan Flickr-kansioon.

Mikäli olet mukana galleriassa, laita kuva kiertämään ja kerro muillekin, mikä sinulle on tärkeätä! #ops2016 #educa2017 #kansalaisvaikuttamisentori

Uusimmat artikkelit