Blogi

Eroon ekologisesta velasta

Teksti: Sanna Rekola

Mitä tarkoittaa ekologinen velka? Miten siitä tulisi keskustella nuorten kanssa? Mitkä ovat nuorten mahdollisuudet vaikuttaa maailmaan? Maan ystävien ekologinen velka -hanke pureutuu ympäristö- ja ilmasto-oikeudenmukaisuuden kysymyksiin ja nostaa esille keinoja kestävään kehitykseen.

Maan ystävät ry:n uusi hanke käsittelee globaalia oikeudenmukaisuutta ja ekologista velkaa monipuolisesti eri näkökulmista. Tavoitteena on lisätä nuorten ymmärrystä ekologisesta velasta, ympäristöoikeudenmukaisuudesta ja vastuullisesta kuluttajuudesta, sekä edistää tasa-arvoisempaa vuorovaikutusta globaalin Etelän ja teollisen Pohjoisen välillä.
Hanke tarjoaa kattavan materiaalipaketin, eri puolilla Suomea järjestettäviä koulutuksia kasvattajille sekä kouluvierailuja Suomen kouluihin.
Materiaalipaketti
Maan ystävät on tuottanut monipuolisen materiaalipaketin tukemaan ammattikasvattajien ympäristö- ja globaalikasvatustyötä. Teemat ovat ympäristöoikeudenmukaisuus, ilmasto-oikeudenmukaisuus, kylässä kehitysmaissa – kohtuuden jäljillä globaalissa Etelässä sekä kestävä taloudellinen vaihto ja kulutuksen vähentäminen.
Materiaalit koostuvat ekologisen velan eri teemojen aihepiirejä käsittelevistä diasarjoista, syventävistä taustamateriaaleista, video- ja kuvapankista, toiminnallisista menetelmistä, globaalin Etelän tarinoista ja artikkeleista sekä linkki- ja lähdekirjastosta.
Koulutusta kasvattajille
Kevään 2012 aikana Maan ystävät järjestää koulutuksia ammattikasvattajille eri paikkakunnilla ympäri Suomea. Koulutuksissa perehdytään Ekologisen velan teemoihin ja hankkeen materiaaleihin.
Globaalia ympäristökasvatusta -koulutukset löytyvät Globaalikasvatus.fi:n tapahtumakalenterista.
Kouluvierailuja eri puolilla Suomea
Koulutetut vapaaehtoiset toteuttavat kouluvierailuja Pääkaupunkiseudulla, Turussa, Tampereella, Oulussa, Kuopiossa, Joensuussa ja mahdollisuuksien mukaan myös muilla paikkakunnilla.
Kouluvierailutilaukset Karel Keiramolta: karel.keiramo@maanystavat.fi / 045-8983551.
Lisätietoa:

Ekologinen velka – globaalia ympäristökasvatusta -hanke
Maan ystävät ry
Hankekoordinaattori Riika Huitti-Malka, puh. 045-8983552 / riika.huitti-malka@maanystavat.fi

Uusimmat artikkelit