Blogi

EU-vaalit 2009: Pallo Pelissä

Teksti: Sanna Rekola

Euroopan parlamentin vaalit lähestyvät kovaa vauhtia. Vaalien kynnyksellä Kehyksen koordinoima kehitysyhteistyöjärjestöjen vaalikampanja EU-vaalit 2009: Pallo Pelissä muistuttaa Euroopan unionin globaalista roolista ja vastuusta.

Euroopan unionin ja sen parlamentin toiminta ja päätökset eivät vaikuta ainoastaan unionin jäsenmaihin ja niiden kansalaisiin vaan myös maailmanlaajuisesti. Kehitysmaiden näkökulma on huomioitava EU-parlamentin toiminnassa ja kehityskysymykset nostettava esille ennen vaaleja käytävässä keskustelussa.

Kehyksen vaalikampanjan verkkosivut ovat avautuneet osoitteessa www.kehys.fi/vaalit. Sivustolta löytyy mm. tietoa EU:n globaalista ja kehityspoliittisesta roolista, järjestöjen vaatimuksia uudelle parlamentille sekä toimintavinkkejä niin järjestöille, ehdokkaille kuin tuleville mepeillekin.

Kansalaisjärjestöjen yhteinen EU-vaalijulistus sekä vaalikampanjan logo linkitettäväksi järjestöjen omille sivuille ovat myös ladattavissa sivustolta tästä linkistä.

Kehys kutsuu järjestöjä mukaan vaalikampanjaansa. Vaalikampanjan verkkosivulle linkitetään mieluusti järjestöjen tuottamaa vaaliaiheista materiaalia, tapahtumatietoja ja julkaisuja.

Pidetään pallo pelissä!

Uusimmat artikkelit