Blogi

Fidan julistekilpailussa pidetään heikompien puolta

Teksti: Sanna Rekola

Fida International haastaa nuoret osallistumaan humanitaariseen apuun liittyvään julistekilpailuun. Kilpailutehtävänä suunniteltavan julisteen tarkoituksena on herätellä huomioimaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevat ihmisryhmät katastrofien keskellä. Kilpailuun voi osallistua 15. huhtikuuta asti.

Haavoittuvimpiin ihmisryhmiin luetaan yleensä lapset, kaikkein köyhimmät, raskaana olevat naiset, vanhukset sekä hiv/aidsia ja muita vakavia sairauksia sairastavat ja vammaiset henkilöt. Kun katastrofi iskee, he ovat suurimmassa vaarassa jäädä jalkoihin.
Humanitaarinen avun päämääränä on ihmishenkien pelastaminen ja hädän lievittäminen kriisitilanteissa. Hädänalaisten ihmisten tarpeisiin vastataan muun muassa tarjoamalla ruoka-apua, puhdasta vettä, majoitusta ja terveyspalveluita.
Vaikka avustusjärjestöjen paikan päällä katastrofin keskellä tekemä työ on elintärkeää, vielä parempiin tuloksiin päästään kouluttamalla jo etukäteen katastrofeille alttiiden alueiden väestöä ja paikallisia toimijoita. Näin he kykenevät ennakoimaan katastrofeja ja toimimaan tehokkaasti niiden keskellä.
Fida käynnisti toukokuussa 2010 vuoden kestävän koulutushankeen riskialttiiden kehitysmaiden katastrofivalmiuden parantamiseksi. Koulutusta järjestetään Euroopan komission Humanitaarisen avun osaston (ECHO) tuella. Julistekilpailu on osa tätä hanketta, ja sen tarkoituksena on lisätä humanitaariseen avustustyöhön liittyvää tietoutta Suomessa.
Julistekilpailuun voivat osallistua 15–25-vuotiaat nuoret ja nuoret aikuiset. Kilpailutyö lähetetään sähköpostiosoitteeseen kyt@fida.info 15.4. mennessä. Julisteen toteutustapa on vapaa. Pääpalkintona on iPad-tablet-tietokone. Tarkemmat osallistumisohjeet löytyvät verkkosivuilta www.fida.info.
Lisätietoa: 

Fidan humanitaarisen avun päällikkö Anneli Karras, 040 771 3041, anneli.karras@fida.info
www.fida.info
ec.europa.eu/echo

Uusimmat artikkelit