Blogi

Vapaaehtoistoiminta esillä Mahdollisuuksien toreilla

Teksti: Katja Hintikainen

Mahdollisuuksien torien teemana on tänä vuonna vapaaehtoistoiminta. Tapahtumissa halutaan nostaa esiin vapaaehtoistyön tärkeyttä ja osoittaa, että vapaaehtoistoiminnalla on merkitystä. Se tuo iloa, ystävyyttä ja tietoa niin lähelle kuin kauas. Parhaimmillaan vapaaehtoistoiminta toimii polkuna parempaan maailmaan. Syytä on myös juhlistaa ja kiittää kaikkia niitä tuhansia ihmisiä, jotka tekevät vapaaehtoistyötä!

Vuoden 2011 aikana Mahdollisuuksien toreja järjestetään 20 paikkakunnalla aina Rovaniemeltä Maarianhaminaan. Mahdollisuuksien torit paneutuvat globaaleihin kehityskysymyksiin, ja herättelevät paikkakuntien asukkaita maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen muun muassa esittelemällä paikallista järjestötoimintaa ja järjestöjen tarjoamia mahdollisuuksia oppia ja osallistua.

Järjestöille Mahdollisuuksien torit ovat oiva tilaisuus esitellä toimintaansa ja tarjota erilaisia vapaaehtoistoiminnan muotoja. Järjestöt voivat Mahdollisuuksien toreilla tarjota ihmisille uusia näkökulmia ja omannäköisiä, kiinnostavia ja innostavia tapoja vaikuttaa paremman maailman puolesta. Vuosittain toreilla vierailee yhteensä noin 30 000 ihmistä.

Jos oma järjestösi mielii mukaan torille esittelemään toimintaansa ja etsimään uusia vapaaehtoisia, helpoiten mukaan pääsee ottamalla yhteyttä kunkin paikkakunnan toritapahtumaa koordinoivaan järjestöön.

Lisätietoja tapahtumista ja paikkakuntien tiedot löytyvät Mahdollisuuksien torien -verkkosivuilta.
 

Uusimmat artikkelit