Kuvituskuva.
Blogi

Globaalikasvatusjärjestöiltä laadukasta oppimateriaalia, maksuttomia kouluvierailuja ja tukea globaalikasvatuksen eri teemojen käsittelyyn

Haluaisitko oppitunneille lisää globaalikasvatusta ja laadukasta materiaalia oman opetustyön tueksi? Vaikka Educa-messut siirtyivät verkkoon, ei hätää, saat silti järjestöjen materiaalit käyttöösi!

Teksti: Anna Kivimäki-Pelluz

Globaalikasvatusjärjestöt ovat perinteisesti tammikuun lopulla kohdanneet kasvattajia Kansalaisvaikuttamisen torilla Educa-messuilla. Tänä vuonna Educa-messuja ei kuitenkaan järjestetä paikan päällä Messukeskuksessa. Messujen päälavojen ohjelma on siirretty verkkoon ja näytteilleasettajien alue, mukaan lukien Kansalaisvaikuttamisen tori, on koronatilanteen vuoksi peruttu.

Vaikkemme tänä vuonna poikkeuksellisesti tapaakaan Kansalaisvaikuttamisen torilla, ei hätää, saat silti järjestöjen laadukkaita materiaaleja käyttöösi juuri päivitetystä Globaalikasvatuksen vinkkipankista!

Voit tutustua globaalikasvatusjärjestöjen tuottamaan materiaaliin täällä ja etäoppimateriaaliin täällä.

Globaalikasvatusjärjestöt ovat tuottaneet laadukasta oppimateriaalia ja menetelmäoppaita opetuksen tueksi. Globaalikasvatusverkoston vinkkipankista löydät materiaaleja lähi- ja etäopetuksen tueksi. Vinkit löytyvät teemoittain: ihmisoikeudet, kestävä kehitys, medialukutaito, moninaisuus, rauha ja ympäristö.

Osa järjestöistä on myös mukana messuilla virtuaalisesti. Esimerkiksi Eettisen kaupan puolesta ry (Eetti) tarjoaa yritysvastuun, medialukutaidon ja mainonnan tehokeinoihin liittyviä oppimateriaaleja ja työpajoja erityisesti yläkouluun ja toiselle asteelle. Nuorten Akatemia ry:llä on opettajille työpajoja, koulutusta, oppitunteja, taloudellista tukea ja opetusmateriaaleja sekä järjestää messupäivinä maksuttomia pelitilaisuuksia, jossa ilmoittautuneet pääsevät tutustumaan organisaation mobiilipeleihin. FEE Suomi ja Vihreä lippu kertovat ohjelmastaan sekä uudesta kaikille avoimesta oppimateriaalista, joka kertoo luonnonkirjon ihmeistä. Myös Opettajat ilman rajoja esittelee toimintaansa. Verkosto lähettää opettajia ja opetusalan asiantuntijoita kehitysyhteistyöhankkeisiin. Messusivujen chat-palvelussa voit keskustella järjestöjen asiantuntijoiden kanssa.

Nähdään taas ensi vuoden tammikuussa Kansalaisvaikuttamisen torilla!

Uusimmat artikkelit