Blogi

Globaalikasvatuspalkinnot 2016 Jyväskylään, Kuopioon ja Ouluun

Opettajat ilman rajoja -verkosto palkitsi kouluja ja opettajia ansiokkaasta globaalikasvatustyöstä. Tämän vuoden palkitut ovat onnistuneet tekemään globaalikasvatuksesta osan koulun jokapäiväistä toimintaa.

Teksti: Sanna Rekola

Opettajat ilman rajoja -globaalikasvatuspalkinnot jaetaan vuosittain sekä opettajalle että koululle. Palkinnoilla halutaan antaa tunnustusta globaalikasvatusta edistäneille tahoille ja kannustaa muita innostumaan hyvistä esimerkeistä.

Opettajan palkinnon saivat tänä vuonna Katrimaija Lehtinen-Itälä Oulusta ja Mervi Pöysä Kuopiosta. Molemmat opettajat ovat omassa koulussaan toteuttaneet projekteja ja hankkeita globaalikasvatukseen liittyen. Lehtinen-Itälän mukaan opiskelijoiden itsetuntemus ja rohkeus kohdata uusia asioita on lisääntynyt hankkeiden myötä.

Oppilaitospalkinnon sai Jyväskylän kristillinen opisto, joka on tehnyt pitkäjäinteistä globaalikasvatustyötä osallistavalla otteella. Myös opiskelijoiden perheenjäsenet ja ystävät ovat saaneet mahdollisuuden tulla mukaan toimintaan.

Opettajat ilman rajoja -verkosto jakoi palkinnot Maailman opettajien päivän -seminaarissa 8.10.2016 Helsingissä.

Opettajat ilman rajoja -verkosto tarjoaa opetus- ja kasvatusalan ammattilaisille mahdollisuuksia käyttää ja kehittää osaamistaan vapaaehtoisjaksoilla kehittyvissä ja konflikteista toipuvissa maissa. Verkosto myös tukee globaalikasvatusta suomalaisissa kouluissa kehittämällä kouluarkeen sopivia työvälineitä, menetelmiä ja uusia materiaaleja. Verkostoa koordinoi Kirkon Ulkomaanapu.

Lue lisää palkinnosta ja palkituista Opettajat ilman rajoja -verkoston tiedotteesta.

Uusimmat artikkelit