Blogi

Globaalikasvatuspalkinnot Seinäjoelle ja Turkuun

Opettajat ilman rajoja -verkoston vuotuiset globaalikasvatuspalkinnot myönnettiin tänä vuonna seinäjokelaiselle opettajaryhmälle ja Raunistulan yhtenäiskoululle Turkuun. Opetusministeri Sanni Grahn-Laasonen jakoi palkinnot lauantaina 5.10. Maailman opettajien päivän seminaarissa Helsingissä.

Teksti: Sanna Rekola

Opettajat ilman rajoja -verkoston globaalikasvatuspalkinnoilla halutaan nostaa esille ansiokasta työtä globaalikasvatuksen saralla Suomessa. Palkintosarjoja on kaksi: yksi palkinto jaetaan opettajalle ja toinen koululle.

Tänä vuonna Maailman opettajien päivän seminaarissa 5.10. palkittiin Raunistulan yhtenäiskoulu Turusta ja lukio-opettajista koostuva työryhmä Seinäjoen lukiosta. Raunistulan yhtenäiskoulu on toiminut aktiivisesti erilaisissa globaalikasvatushankkeissa ja osallistanut oppilaat paitsi toimintaan myös sen suunnitteluun. Yhteistyötä on tehty paikallisten Daisy -maahanmuuttajayhdistysten kanssa ja koululla on kumppanikoulut Nepalissa ja Etiopiassa.

Seinäjoen lukio puolestaan on kehittänyt uraauurtavan, ilmiöpohjaisen Maailma ulottuvillasi -kurssikokonaisuuden, jossa tutkitaan globalisaation eri ulottuvuuksia ja maailmanlaajuisia kehityshaasteita.

Palkinnot jaettiin tänä vuonna kolmatta kertaa. Opettajat ilman rajoja -verkoston tavoitteena on tukea kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa. Verkoston työ vahvistaa suomalaisen kehitysyhteistyön koulutussektoria.

Lue lisää

Opettajatilmanrajoja.fi: Opettajat ilman rajoja -verkoston Globaalikasvattajapalkinnot Turkuun ja Seinäjoelle 5.10.2015

Uusimmat artikkelit