Blogi

Hae vapaaehtoistöihin Aasiaan, Afrikkaan tai Latinalaiseen Amerikkaan

Teksti: Sanna Rekola

Etelän vapaaehtoisohjelma Etvon haku on auki. Tarjolla vapaaehtoistyömahdollisuuksia Aasiassa, Afrikassa ja Latinalaisessa Amerikassa.

Etvon kautta 20–30 vapaaehtoista pääsee työskentelemään esimerkiksi ympäristönsuojelun, ihmisoikeuksien tai kyläkehityksen parissa. Etvolainen saa myös ainutlaatuisen mahdollisuuden tutustua kehitysmaiden arkeen.
Etvo on suunnattu vähintään 22-vuotiaille vapaaehtoistöistä kehitysmaissa kiinnostuneille. Vapaaehtoistyöpaikat ovat suomalaisten järjestöjen paikallisissa yhteistyöjärjestöissä.
Tehtävät vaihtelevat esimerkiksi ympäristökasvatuksesta lastenoikeuksien puolustamiseen ja englannin opetuksesta pakolaisten asuma-alueiden elämän raportoimiseen. Yhteistä kaikille paikoille on se, että jokainen vapaaehtoinen pääsee tutustumaan kehitysmaiden elämään ja järjestöjen toimintaan ruohonjuuritasolla. Omarahoitteisen vapaaehtoistyön kesto on puolesta vuodesta vuoteen riippuen vastaanottavan järjestön tarpeista sekä hakijan toiveista.
Jos kiinnostuit, tutustu hakuohjeisiin www.etvo.fi/hakuohjeet sekä vuoden 2012 vapaaehtoispaikkojen kuvauksiin www.etvo.fi/kohdemaat.
Käy myös lukemassa tällä hetkellä vapaaehtoistöissä olevien blogeja www.etvo.fi/blogi/esittelysivu. Haku päättyy 1. syyskuuta.
Etvo on Kehitysyhteistyön palvelukeskuksen Kepan vapaaehtoisohjelma. Ohjelman päätavoite on vahvistaa Kepan jäsenjärjestöjen ja niiden kumppanijärjestöjen yhteistyötä. Vapaaehtoiset toimivat linkkinä yhteistyökumppaneiden välillä ja hyödyttävät molempien työtä.
Lisätietoja:

www.etvo.fi

Uusimmat artikkelit