Blogi

Ihmisoikeudet.net-sivulla uutta opetusmateriaalia

Teksti: Sanna Rekola

Ihmisoikeudet.net-verkkosivuille on kerätty laajasti ajankohtaista perustietoja ihmisoikeuksien historiasta, ihmisoikeussopimuksista ja eri valvontamekanismeista.

Nyt sivuston opettajalle -osioon on lisätty valmiita esityksiä luentojen pohjaksi. Niiden lisäksi voi hyödyntää valmiita tehtäväkokonaisuuksia.
Kuvapankista löytyy materiaalia YK:n ihmisoikeuksien yleismaailmallisen sopimuksen 30 artiklaan, ihmiskauppaan ja lapsen oikeuksiin liittyen. Sivustolle on myös koottu euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätöksiä suomennettuna ja lyhennettynä eri ihmisoikeuksiin liittyen.
Ihmisoikeudet.net on suunnattu ensisijaisesti peruskoulun ylempien luokkien ja toisen asteen oppilaille ja opettajille, mutta se on myös kattava tietopaketti kenelle tahansa ihmisoikeuksista kiinnostuneelle. Uutta mielenkiintoista ja hyödyllistä materiaalia on tarjolla säännöllisesti.
Ihmisoikeudet.net on Ihmisoikeusliiton, Amnestyn Suomen osaston, Suomen YK-liiton, Suomen OneWorld –portaaliyhdistyksen, Pakolaisavun, Taksvärkin, Väestöliiton ja Kasvattajat Rauhan Puolesta -järjestön yhteinen hanke. Hanke saa tukea ulkoasiainministeriöltä.
Lisätietoja:

koulutuskoordinaattori Johanna Lampinen, 09 4155 2558
johanna.lampinen(at)ihmisoikeudet.net

Uusimmat artikkelit