Blogi

Vuosi 2011 vapaaehtoistoiminnan teemavuosi

Teksti: Saara Simonen

Vuosi 2011 on julistettu Euroopan Unionin vapaaehtoistoiminnan teemavuodeksi. Teemavuoden tavoitteena on edistää vapaaehtois- ja järjestötoiminnan toimintaedellytyksiä, lisätä vapaaehtoistoiminnan arvostusta sekä saada uusia vapaaehtoisia mukaan toimintaan.
Teemavuoden lähtökohtana on vapaaehtoistoiminnan monimuotoisuus. Se kattaa sekä järjestöjen piirissä tehtävän vapaaehtoistoiminnan että yksilöistä lähtevän omaehtoisen vapaaehtoistoiminnan. Vuoden aikana vapaaehtoistoimintaa tuodaan esiin monien eri tapahtumien kautta ja eri medioiden avulla.
Suomessa teemavuoden kansallinen koordinaatiopiste on Kansalaisyhteiskuntapolitiikan neuvottelukunta KANE. Teemavuosi toteutetaan yhteistyössä Suomen Nuorisoyhteistyö – Allianssin kanssa. Teemavuoden kansalliset internetsivut aukeavat syksyllä 2010 ja ajankohtaisista asioista Suomessa tiedotetaan vapaaehtoistoiminta2011-sähköpostilistalla.
Vapaaehtoisuus on valittu ensi vuoden Maailma Kylässä -festivaalin ja Mahdollisuuksien tori -tapahtumien teemaksi.
Vapaaehtoiset vaikuttavat
Joka kolmas aikuinen suomalainen tekee työtä palkatta itselleen tärkeiden asioiden parissa. Suurin osa suomalaisesta järjestötoiminnasta nojaa vapaaehtoistoimintaan. Vapaaehtoiset ansaitsevat kiitoksen työstään.
Vapaaehtoistoiminta voi olla sekä hauskaa että hyödyllistä. Sen avulla pääsee tutustumaan uusiin toimintaympäristöihin ja ihmisiin. Vapaaehtoistoiminnan kautta on mahdollista saada onnistumisen kokemuksia ja hyvää mieltä toimittaessa hyvän asian puolesta. Vapaaehtoistoiminta tarjoaa uusia taitoja ja haasteita, jotka antavat varmuutta monilla muilla elämän osa-alueilla.
Nyt on aika nostaa vapaaehtoistyö kunniaan!
Lisätietoja:

Teemavuoden projektisihteeri Karoliina Tikka, karoliina.tikka@alli.fi, 044-722 9353
Kansalaisyhteiskuntapoliittinen neuvottelukunta
Kansalaisareena
Maailma kylässä -festivaali
Mahdollisuuksien torit

Uusimmat artikkelit