Blogi

Opettajien ja järjestöjen speed dating Educa-messuilla

Teksti: Esa Salminen

”Kumppaneita tositarkoituksella” on leikkimielisen pikatreffaustempauksen nimi tulevilla Educa-messuilla 28.-29. tammikuuta 2011. Kansalaisvaikuttamisen torilla järjestettävällä tapahtumalla kansalaisjärjestöt esittelevät opettajille sitä, mitä järjestöillä on annettavaa koulujen globaalikasvatukseen.

Pikatreffaus eli speed dating on alunperin amerikkalainen menetelmä täydellisen parin löytämiseen pikavauhdissa. Educa-messuilla viisi opettajaa kerrallaan pääsee noin minuutiksi kuuntelemaan millaista tietoa, materiaaleja, kouluvierailuja ja opetusmenetelmiä kullakin järjestöllä on tarjottavanaan. Järjestäjien mukaan ”paritustapahtumalla” toivotaan löytyvän mahdollisimman monta täydellistä paria: opettajia ja sellaisia järjestöjä, jotka voivat tukea juuri kyseistä opettajaa parhaiten.
”Kaikkiahan kiinnostaa tutustua uusiin ihmisiin, eri toimijatahoihin”, uskoo idean isä, Luonto-Liiton järjestöpäällikkö Sami Säynevirta. ”Opettajien on varmasti helpompi lähestyä jatkossa järjestöjä, kun on ensin vähän tutustuttu.”
Järjestöjen ja opettajien käytössä speed dating -menetelmä on nyt Suomessa ensimmäistä kertaa.
Kansalaisvaikuttamisen torilla kokoontuu 18 erilaista järjestöä Luonto-Liitosta Taksvärkkiin, jotka työskentelevät muun muassa ihmisoikeuksien, lasten hyvinvoinnin, nuorten osallistumisen, ympäristön, globaalin oikeudenmukaisuuden ja Reilun kaupan puolesta.

Uusimmat artikkelit