Blogi

Uusi kepa.fi innostaa osallistumaan

Teksti: Saara Simonen

Oletko kiinnostunut osallistumaan maailman parannukseen? Tahtoisitko kantaa kortesi kekoon globaalin epäoikeudenmukaisuuden ja maailman laajuisten ympäristöongelmien voittamiseksi, mutta aikaa vain on rajallisesti etkä tiedä kuinka auttaa?
Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa avasi keskiviikkona 20. lokakuuta uudistetut nettisivunsa, jotka palvelevat entistä paremmin kehitysyhteistyöstä ja globaali asioista kiinnostunutta yleisöä. Osana sivustoa on nyt myös kaikille avoin osallistumiskone, jonka avulla kuka tahansa voi löytää oman tapansa auttaa ja vaikuttaa.
Osallistamiskone selvittää muutamien kysymysten avulla millaisesta auttamismuodosta juuri sinä olet kiinnostunut. Meitä ihmisiä on monenlaisia ja niin on myös tapoja auttaa globaalien epäoikeudenmukaisuuksien poistamisessa. Osallistamiskone tarjoaa erilaisia Kepan ja sen jäsenjärjestöjen vinkkejä kaikille niille, jotka haluavat tehdä oman osansa edistääkseen globaalia oikeudenmukaisuutta.
Vinkit on jaoteltu kolmeen kategoriaan: tiedä, tue ja toimi. Näin on pyritty ottamaan huomioon se, että on monia tapoja vaikuttaa. Tiedä kategorian vinkit kertovat kuinka saada lisää tietoa kehitysyhteistyön teemoista, tue kategoriassa puolestaan esitellään eri tapoja tukea järjestöjen toimintaa ja toimi kategoria ehdottaa kuinka on mahdollista toimia vapaaehtoisesti eri järjestöissä.
Mukana on niin pienempiä kuin suurempiakin Kepan jäsenjärjestöjä kuten Psykologien Sosiaalinen Vastuu ry Tue pakolaislasten liikuntaa -kampanjallaan sekä Monika-naiset vapaaehtoistoiminnallaan maahanmuuttajanaisten parissa. Tällä hetkellä mukana osallistumiskoneessa on 20 Kepan jäsenjärjestöä toimintoineen, mutta palvelua on tarkoitus laajentaa tulevina kuukausina.
Siispä kokoile rohkeasti millaisen tuloksen osallistumiskone kohdallasi antaa!
Lisätietoa:

www.kepa.fi

 

Uusimmat artikkelit