Blogi

Järjestöt yhteistoimintaan: Lapsen oikeudet 20 vuotta

Kepassa kokoontui 19.2.2009 järjestöväkeä pohtimaan, miten lapsen oikeuksien 20-vuotisjuhlaa voitaisiin toteuttaa globaalien lapsenoikeuksien näkökulmasta. Työryhmissä syntyi
konkreettisia yhteistyöideoita ja toiveita saada tietoa eri järjestöjen
hankkeista ja keinoista.

Hallituksen lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma toteuttaa lapsiasiavaltuutetun ja kansalaisjärjestöjen kanssa tiedotuskampanjan YK:n lapsen oikeuksien sopimuksesta, josta on kulunut tänä vuonna 20 vuotta. Juhlavuosi huipentuu 20. marraskuuta 2009, Lapsen oikeuksien päivänä. Tänä vuonna järjestetään yhteistyössä useita tapahtumia, jotka edistävät lapsen oikeuksien sopimuksen tunnettuutta Suomessa. Tasavallan presidentti Tarja Halonen toimii juhlavuoden suojelijana.

Opetusministeriön Lapsen oikeudet -kampanjan pääsihteeri Auli Paavola esitteli kampanjaa Kepan tilaisuudessa. Hän toivoo, että järjestöt toteuttaisivat teemavuotta erilaisin tempauksin eri paikkakunnilla ja ottaisivat käyttöönsä OPM:n sivuilla olevan kampanjalogon. Kirjautuneet järjestöt rekisteröityvät OPM:n tiedostoihin, josta käsin voidaan seurata teemavuoden tapahtumia. Järjestöväki pitikin tärkeänä nimenomaan lasten omaa osallistumista ja heidän ehdoillaan toimimista juhlavuoden aikana. 

Lisätietoja opetusministeriön verkkosivuilla.
Kepan ylläpitämä Kansainvalisyyskasvatus.net pyrkii omalta osaltaan vastaamaan
tiedontarpeeseen. Blogissa kerrotaan uusimmista hankkeista ja sivustolla on myös Tapahtumakalenteri, johon voi syöttää tietoja tulevista tempauksista. Vinkkipankkiin on koottu kvk-materiaali-, metodi- ja kouluttajatietoja.

Uusimmat artikkelit