Blogi

Joensuun metsäkonferenssissa kouluja 70 maasta

Teksti: Sanna Rekola

Joensuussa parhaillaan käynnissä olevassa Act Now! Forests for Future -metsäkonferenssissa keskustellaan maailman metsien tulevaisuudesta. Environment Online ENO-verkkokoulun tuki ry:n järjestämään tapahtumaan osallistuu lähes 700 ulkomaista opettajaa ja oppilasta 70 maasta. Suuri osa osallistujista tulee kehitysmaista, joissa ENO-ohjelma on saanut suuren suosion.

Metsäkonferenssi on yksi virallisista YK:n kansainvälisen metsien vuoden avaintapahtumista. Tapahtuman suojelija on YK:n rauhanlähettiläs ja tiedemies Jane Goodall.
Päätapahtuma pidetään Joensuu Areenassa 15.-16. syyskuuta. Areenaan rakentuu kahdeksi päiväksi maailman metsä, jossa konferenssivieraat pitävät metsiin liittyviä työpajojaan ja aktiviteettejaan, kukin omalla metsävyöhykkeellään.
Tapahtuma on kaikille avoin, mutta suunnattu ennen kaikkea koululaisille, opiskelijoille ja opetusalan asiantuntijoille. Se järjestetään yhteistyössä Koli Forumin kanssa.
Avajaisiin 15. syyskuuta osallistuvat mm. videotervehdyksellään Jane Goodall sekä kirjallisella tervehdyksellään Wangari Maathai. Avajaiset juontaa Miss Earth Nicole Faria Intiasta. Koli Forumin kanssa yhteisiä vieraita ovat mm. FAO:n metsäjohtaja Eduardo Rojas-Briales ja IPCC:n johtaja Dr Rajendra K Pachauri.
Avajaisseremoniaa on mahdollista seurata verkon välityksellä.
Lisätietoa:

Mika Vanhanen, mika.vanhanen@enoprogramme.org, +358 40 50 70 725
www.actnow.fi
www.enoprogramme.org

 

Uusimmat artikkelit