Blogi

Kalenterit esiin! Kurkistus Kepan palveluihin syksyllä

Helteiden helpotuttua on aika katsahtaa, mitä uutta syksy tuo tullessaan Kepan globaalikasvatuspalveluihin.

Teksti: Sanna Rekola

Koulutukset pyörähtävät käyntiin globaalikasvatushankkeiden suunnittelukoulutuksella. Syksyn mittaan koulutusta tarjotaan niin laadukkaaseen kouluyhteistyöhön kuin hankkeen arviointiin liittyen. Kampanjaosaamista syvennetään koulutuksella systeemimuutoksesta, eli siitä, miten kampanjat todella voivat tuottaa yhteiskunnallista muutosta.

Kansalaisvaikuttajan koulutusohjelmaan haetaan uusia osallistujia syyskuussa. Kyseessä on ohjelma, jossa joukko kansalaisvaikuttamisesta kiinnostuneita ihmisiä pääsee konkreettisesti syventämään ja kehittämään globaaleja kansalaistaitojaan.

Keskustelua globaalikasvatuksen muutosvoimasta käydään useissa eri tilaisuuksissa. Kepan vuotuisessa Kehityspoliittisessa päivässä 11. marraskuuta pohditaan eriarvoisuutta ja järjestöjen roolia sen kitkemisessä. Common cause -opintopiirin tapaamisessa pohditaan arvojen merkitystä ja vuoden lopulla keräännytään globaalikasvatuksen sadonkorjuujuhlaan ihastelemaan tehtyä työtä.

Edunvalvonnassa Kepa pyrkii varmistamaan ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuen hakukierroksen järjestämisen normaalisti syksyn aikana. Haun aikataulusta tiedotetaan järjestöjä heti, kun tieto ministeriöstä saadaan. Opetussuunnitelmien valmistelutyötä seurataan tarkasti.

Järjestöjen yhteistyö opettajankoulutuslaitosten kanssa jatkuu. Maailma koulussa -seminaarien teemana lukuvuonna 2014-2015 on yhdenvertaisuus ja normikriittisyys. Järjestöjen kesken pohditaan seuraavia strategisia askeleita: miten päästä osaksi opettajien koulutusohjelmaa jokaisessa yliopistossa?

Syksyn aikana suunnitellaan myös Kansalaisvaikuttamisen tori tammikuussa järjestettäville Educa-messuille.

Uutta on tarjolla myös henkilöstörintamalla. Kepan globaalikasvatusasioista vastaava järjestökoordinaattori vaihtui elokuun alussa, kun allekirjoittanut palasi äitiys- ja hoitovapaalta ja koppasi tehtävät Minna Mannertilta.

Kurkista kalenteriin ja ilmoittaudu jo nyt: www.globaalikasvatus.fi/tapahtumat

Lisätietoja järjestökoordinaattori Sanna Rekolalta: sanna.rekola@kepa.fi / 050 317 66 87

Uusimmat artikkelit