Blogi

Kannusta uusi opetusministeri globaalin vastuun asialle!

Teksti: Sanna Rekola

Uusi opetusministeri valitaan tehtäväänsä lähiviikkojen aikana. Kepa kutsuu järjestöt mukaan yhteiseen tempaukseen, jolla toivotetaan uusi ministeri tervetulleeksi ja kannustetaan häntä globaalin vastuun asialle eettisellä lahjalla.

Opetus- ja kulttuuriministeriöllä on keskeinen rooli globaalikasvatuksessa ja sen tukemisessa. Vuonna 2011 opetus- ja kulttuuriministeriön julkaiseman Kansainvälisyyskasvatus 2010 -ohjelman arvioinnissa suositellaan, että ohjelmalle laaditaan päivitetty toimeenpanosuunnitelma ja sen toteuttamisen ja seurannan koordinointiin poikkihallinnollinen, eri toimijatahoista koostuva ryhmä.
Toivomme uudelta opetusministeriltä tukea näille suosituksille ja aktiivisuutta globaalikasvatuksen edistämiseen. Viesti ministerille luettavissa Globaalikasvatus.fi:n Edunvalvonta-sivulla.
Ilmoita järjestösi mukaan tervetulotoivotukseen tiistaihin 24.5.2011 mennessä sähköpostitse osoitteeseen: globaalikasvatus@kepa.fi. Tervetuliaislahja toimitetaan ministerille mahdollisimman pian nimityksen jälkeen.
Tule mukaan kannustamaan uutta opetusministeriä globaalisti vastuulliseen politiikkaan!
Lisätietoja:

Sanna Rekola Järjestökoordinaattori / globaalikasvatus, globaalikasvatus@kepa.fi, 09 584 23 271

Uusimmat artikkelit