Syrjinnästä vapaa alue -logo.
Blogi

Kansalaisjärjestöt: tehdään kouluista syrjinnästä vapaa alue!

Tänä vuonna Educa-messujen Kansalaisvaikuttamisen torin teemana on yhdenvertaisuus ja tasa-arvo. Kansalaisjärjestöt voivat auttaa tekemään koulusta syrjinnästä vapaan alueen.

Teksti: Terhi Hannola

Kansalaisvaikuttamisen torilla 29.–30.1. voit tutustua esimerkiksi järjestöjen Ihmisoikeuspeliin tai Setan Älä oleta – Normit nurin! -oppaaseen ja kuulla, miten voisit hyödyntää niitä opetuksessa. Torilla saat myös tietoa eri järjestöjen kouluvierailumahdollisuuksista. Voit pyytää esimerkiksi Suomen Pakolaisavun kouluvierailijaa tunnillesi oikaisemaan pakolaisuuteen liittyviä yleisiä väärinkäsityksiä.

Järjestöt voivat myös tukea ja tarjota vinkkejä koulukohtaisen tasa-arvosuunnitelman laatimiseen, joka tasa-arvolain täydennyksellä tuli kaikkien oppilaitosten velvollisuudeksi. Tarjolla on myös järjestöjen syrjinnästä vapaa koulu -tietoisku lauantaina 30.1. klo 10.30 Tietoiskulavalla.

Kansalaisvaikuttamisen torilla voit lisäksi äänestää Globaalikasvatus.fi-sivuston kiinnostavinta opetusvinkkireppua, hengähtää hetken olohuoneessa ja lähettää messuilta terveisiä kuvaamalla itsesi Syrjinnästä vapaa alue -kyltin kanssa. Torilta saat mukaasi myös Ole hyvis! -siirtotatuoinnin.

Eri kansalaisjärjestöt tarjoavat asiantuntijuuttaan, opetusmateriaaleja ja -menetelmiä opettajien työn tueksi. Educa-messujen Kansalaisvaikuttamisen torilla on erinomainen tilaisuus tutustua kootusti 28 kansalaisjärjestön osaamiseen. Tule keräämään toimivimmat opetusvinkit ja keskustelemaan globaalikasvatuksesta opetuksessa.

Uusimmat artikkelit