Educa messuilla.
Blogi

Järjestöt tarjoavat vinkkejä globaalikasvatukseen Educa-messuilla

Educa-messujen Kansalaisvaikuttamisen torilla 27.–28.1. voi perehtyä globaalikasvatukseen.

Teksti: Sanna Rekola

Perusopetuksen ja lukion uusissa valtakunnallisissa opetussuunnitelmissa globaalit kansalaistaidot ovat isosti esillä. Kansalaisjärjestöt tarjoavat opetukseen monipuolista asiantuntijatukea ja kehittävät jatkuvasti uusia menetelmiä ja lähestymistapoja globaalikasvatuksen eri teemoista.

”Kansalaisvaikuttamisen tori on kansalaisjärjestöjen oma osasto Educa-messuilla. Torilla voi tutustua vajaaseen kolmeenkymmeneen järjestöön, jotka työskentelevät muun muassa ihmisten ja eläinten oikeuksien, lasten hyvinvoinnin, nuorten osallistumisen, ympäristön, kestävän kehityksen ja globaalin oikeudenmukaisuuden puolesta”, järjestöjen globaalikasvatusverkostoa koordinoiva Sanna Rekola Kepasta kertoo.

Kansalaisjärjestöt tarjoavat opettajille ja kasvattajille tietoa, opetusmenetelmiä ja asiantuntijapalveluita. Menetelmät ja materiaalit tukevat opetussuunnitelmien tavoitteita. Järjestöt toteuttavat myös toiminnallisia kouluvierailuja.

Tämän vuoden teemana on Suomi 100 vuotta – Oppimista ja sivistystä.

Mitä torilla tapahtuu?

Globaalikasvatusvinkkejä tarjoaa lähes 30 järjestöä.
Kepan osastolla voi tutustua järjestöjen globaalikasvatusvinkkeihin ja äänestämällä kiinnostavinta vinkkireppua ottaa osaa arvontaan.
Globaalikasvatus.fi-vinkkipankkia on uudistettu: pankista löytyy runsaasti uusia vinkkejä ja uuden opetussuunnitelman mukaan yhdeksi hakukategoriaksi on lisätty laaja-alainen osaaminen.
Järjestöt tarjoavat vinkkejä globaalikasvatukseen -video Kansalaisvaikuttamisen torilta

Lisätietoa

Sanna Rekola, globaalikasvatuksen asiantuntija, Kepa ry, puh. 050 317 6697,   sanna.rekola@kepa.fi

Uusimmat artikkelit