Blogi

Kesäleiri täynnä kansainvälisyyttä

Kesällä monet suomalaiset lähtevät lomailemaan ulkomaille. Matkailu avartaa ja antaa maailman tarkasteluun uutta perspektiiviä. Kansainvälistyä voi kuitenkin Suomessakin – tarjolla on leirejä ja kansainvälistä toimintaa.

Teksti: Sanna Rekola

CISV on yksi kansainvälistä leiritoimintaa järjestävistä kansalaisjärjestöistä. Sen leireille osallistuu tänäkin kesänä kymmeniä nuoria eri puolilta maailmaa solmimaan maailmanlaajuisia ystävyyssuhteita.

Leireillä opitaan paitsi vuorovaikutus- ja viestintätaitoja myös globaaleja kansalaistaitoja. Tärkeässä roolissa on tukea nuorten itsetuntoa ja kannustaa heitä kohtaamaan uusia ihmisiä ja moninaisia kulttuureja avoimin mielin. Myös konfliktinratkaisutaitoja ja sovittelua harjoitellaan.

Tutustu CISV:n leiritarjontaan

Kansainvälinen vapaaehtoistyö ry:n (KVT) leirit keskittyvät järjestön nimen mukaisesti vapaaehtoistyöhön, joka voi olla esimerkiksi saaristoluonnon hoitamista tai talkoohommia luomutilalla.

Suomessa järjestettävät leirit on tarkoitettu ulkomaalaisille vapaaehtoisille ja Suomessa asuville maahanmuuttajille. Suomalaiset voivat osallistua leireille järjestäjän ominaisuudessa: leirin voi järjestää kuka tahansa ja uusia toimijoita kutsutaankin jatkuvasti mukaan. Suomalaisia kannustetaan myös osallistumaan vapaaehtoistyöleireille ulkomailla. Leirejä on tarjolla vuosittain satoja eri puolilla maailmaa.

Tutustu KVT:n leiritarjontaan

Kansainvälistä leiritoimintaa tarjoavat järjestöistä myös monet muut toimijat. Esimerkiksi 4H:lla ja Suomen Partiolaisilla on kansainvälisisen kesäleirien järjestämisessä pitkät perinteet.

Uusimmat artikkelit