Blogi

Kolmas ulottuvuus kokoaa dokumenttielokuvia maailmalta

Teksti: Sanna Rekola

YLEn Areenalla aukeaa tänään, 1. huhtikuuta Kolmas ulottuvuus -palvelu, joka kokoaa monipuolisen valikoiman dokumentteja ja elokuvia eri puolilta maailmaa. Aineistoa voi hyödyntää monin eri tavoin globaalikasvatukseen.

Maailmassa tehdään valtava määrä kehittyvää maailmaa kuvaavia dokumentteja ja elokuvia, mutta niistä vain murto-osa on ollut suomalaisten nähtävillä kotimaisilla televisiokanavilla.
Televisioon päätyvissä dokumenteissa kuvataan usein kriisejä ja konflikteja, mikä yksipuolistaa ihmisten mielikuvaa kehitysmaista. Kolmas ulottuvuus tarjoaa monipuolisia näkökulmia Aasiaan, Afrikkaan, Latinalaiseen Amerikkaan ja Lähi-itään.
Kolmas ulottuvuus toimii kahdessa osoitteessa: elokuvien parhaimmisto löytyy Ylen Areena-verkkopalvelusta ja kansalaisjärjestöjen kehitysyhteistyöstä tehdyt videot syvemmälle eri teemoihni ja maihin sukeltavat tuotannot verkkoportaalista Kolmasulottuvuus.fi.
Kolmas ulottuvuus -palvelun tavoitteena on tarjota suomalaisille paremmat mahdollisuudet tutustua kehittyvään maailmaan kotoa käsin. Yksi tärkeä dokumenttien käyttäjäryhmä ovat opettajat ja muut globaalikasvatusta toteuttavat tahot.
Kolmas ulottuvuus -palvelun on toteuttanut Yleisradion Dokumenttiprojekti Ulkoministeriön tuella, yhteistyössä Kepan kanssa.
Lisätietoja:

Kolmasulottuvuus.fi
Yle Areena: Kolmas ulottuvuus

Uusimmat artikkelit