Koulu maailmaa muuttamaan -kuvitus
Blogi

Koulu maailmaa muuttamaan -verkko-oppimisympäristö avattu

Koulu maailmaa muuttamaan -hankkeen koulutusmateriaalit tarjoavat opettajalle tukea globaalikasvatukseen.

Teksti: Iina Leppäaho

Koulutusmateriaalit syventävät osaamistasi opettajana sekä antavat käytännön työkaluja ja pedagogisia välineitä uuden opetusuunnitelman mukaiseen opetukseen. Tutustu materiaaleihin osoitteessa koulumaailmaamuuttamaan.fi

Huhtikuun alussa julkaistaan ensimmäiset koulutusmateriaalit, joiden teemoina ovat rauha, kriisit ja konfliktit, moninaisuus ja yhdenvertaisuus sekä kestävä kehitys. Toukokuun loppuun mennessä sivusto tarjoaa materiaalia myös maailmankansalaisen taidoista, ihmisoikeuksista ja lapsen oikeuksista sekä koulun globaalikasvatuskulttuurin vahvistamisesta. Johdannosta löydät perustiedot globaalikasvatuksesta ja sen yhteyksistä monialaiseen oppimiseen.

Verkkomateriaalit tarjoavat tukea uuden opetussuunnitelman mukaiseen globaalikasvatukseen eri asteiden opettajille, rehtoreille ja opetustoimille. Materiaalien pääasiallinen kohderyhmä on yläkoulun opettajat, mutta niitä voivat hyödyntää myös muut kasvattajat, kouluttaja ja opettajat.

Materiaalit sopivat itsenäiseen opiskeluun ja tarjoavat myös aineksia koko koulun yhteisiin koulutuksiin.

Anna palautetta koulutusmateriaaleista sähköpostitse osoitteeseen iina.leppaaho@kepa.fi.

Koulu maailmaa muuttamaan -hanke järjestää myös webinaareja ja koulutustilaisuuksia ympäri Suomea. Katso tarkemmat tiedot koulutuskalenterista.

Uusimmat artikkelit