Blogi

KVK-kesäpäivät: osanottajat ”skannattiin”

Teksti: Matti Cantell

Kesäkuun toisella viikolla pidettyjen KVK-kesäpäivien osallistujat läpivalaistiin vaatteiden reiluuden ja alkuperän kannalta.

Perinteiseksi kesänavaukseksi muodostuneiden KVK-kesäpäivien osallistujajoukko ”skannattiin” heidän saapuessa Nummelassa sijaitsevaan virkistyskeskus Päivölään. Paikka tarjosi rauhallisen ja tervehenkisen kvartaalitalouden ulkopuolelle asettumisen kokemuksen.

Kolmipäiväisen kurssin sisältö koostui menetelmien kokeilemisesta, kokemusten ja ajatustenvaihdosta. Muutenkin ilmiöitä ja asioita pyrittiin läpivalaisemaan oikeudenmukaisuuden ja mm. vuosituhattavoitteiden avulla.

Dialogi ja kulttuurienvälinen vuorovaikutus toimivat kehyksenä erilaisten työtapojen (draama, tarinankerronta, nukketeatteri jne) ja harjoitteiden kokeilemiselle. Näiden asioiden yhteyksiä haettiin globaaleihin kehityskysymyksiin ja osallistujien omaan toiminnan todellisuuteen.

Erään osallistujan sanoin ”tapahtuma toimi hyvänä tilaisuutena verkostoitua, jakaa ideoita vapaamuotoisessa tunnelmassa”. Osallistujajoukko oli suhteellisen pieni, mutta aktiivinen – mukana oli järjestöjen ja oppilaitosten kansainvälisyyskasvatusasioista innostuneita soihdunkantajia.

”Jos työtilanne vain sallii tulen myöskin ensi vuonna” summasi opettajataustainen järjestökonkari. KVK-kesäpäivien ajankohta on ensi vuonna 08.-10.6.2009. Paikkana Vihdin Päivölä ja teemana kriittinen ja radikaali pedagogiikka. Tervetuloa!

Uusimmat artikkelit