Blogi

Viestintä- ja kehityskasvatushanketuen infotilaisuus pidettiin Kepassa

Kepa ja ulkoministeriö järjestivät informaatiotilaisuuden kansalaisjärjestöjen viestintä- ja kehityskasvatushanketukeen liittyen maanantaina 16. kesäkuuta Kepan koulutustilassa.

Viestintä- ja kehityskasvatushanketuen (aiemmin tiedotustuen) tiedotustilaisuuteen tuli 19 järjestöjen edustajaa kuulemaan ja kysymään tukeen liittyvistä seikoista. Järjestöjä kiinnosti muun muassa, minkälaisiin hankkeisiin tukea voi hakea ja mihin sitä voi käyttää.

Kysymyksiin vastasivat ulkoministeriön Leo Olasvirta, Erja-Outi Heino ja Eliisa Vuorensola.

”Kehityskasvatushanketukea voi hakea sellaisiin hankkeisiin, jotka on suunnattu niin sanotulle suurelle yleisölle, ei järjestön omiin koulutuksiin ja vierailuihin”, Erja-Outi Heino rajasi. ”Hankkeessa pitää olla selkeä kasvatuksellinen näkökohta.”

Viestintätukea myönnetään kehitysyhteistyötä, -kysymyksiä ja kehitysmaiden olosuhteita koskevaan tiedotukseen sekä kehitysmaiden kulttuurin tunnetuksi tekemiseen Suomessa.

Laajempien kohderyhmien saavuttamiseksi ja voimavarojen käytön
tehostamiseksi ministeriö toivoo, että kansalaisjärjestöt toteuttavat
tiedotustukihankkeita yhteistyössä muiden järjestöjen ja julkisen tai
yksityisen sektorin toimijoiden kanssa.

”Omarahoitusosuuden tarkkaa prosenttimäärää ei ole määritelty viestintä- ja kehityskasvatushanketukeen, vaan järjestön on itse arvioitava se hankesuunnitelmassa ja hakemuksessa”, Vuorensola neuvoi.

Erja-Outi Heino vakuutti, että ulkoministeriöön voi ottaa yhteyttä, jos hanketta suunnitellessa tai anomusta tehdessä haluaa saada tarkennuksia. Hakuaika päättyy 29. elokuuta.

Kepan hankeneuvoja Marjukka Mankila puolestaan toivoi, että Kepan hankeneuvontaan oltaisiin yhteydessä heti elokuun alussa.

Sähköpostia voi lähettää osoitteeseen: tiedotustukineuvonta@kepa.fi.

Lisätietoja: marjukka.mankila@kepa.fi, puh. (09) 584 232 49.

Lisää tietoa aiheesta

UM: Tuki kansalaisjärjestöjen viestintähankkeisiin ja kehityskasvatukseen
Kepa.fi: Kepan koulutuskalenteri
Kansainvalisyyskasvatus.net: Rahoitusvinkit

Uusimmat artikkelit