Blogi

KVK-materiaalit Maailmankoulun kokoelmaan!

Teksti: Sanna Rekola

Maailmankoulu ylläpitää Oulun alueella, Oulun kaupungin opetustoimen tiloissa kansainvälisyyskasvatuksen erikoiskirjastoa. Järjestöjä pyydetään toimittamaan tuottamiaan KVK-materiaaleja kirjastoon, jonka kautta ne pääsevät kovaan käyttöön.

Maailmankoulu pyytää kaikkia kansainvälisyyskasvatuksen materiaaleja tuottavia järjestöjä lähettämään meille kirjastokappaleet (2 kpl) materiaaleistanne mielellään jo toukokuun aikana. Materiaalia otetaan mielellään jaettavaksi myös opetustoimessa sijaitsevaan materiaalipankkiin. Materiaalien kokoaminen on juuri nyt erityisen ajankohtaista, sillä kirjaston tietokantaa päivitetään parhaillaan.
Kirjastoon pyritään kokoamaan kansainvälisyyskasvatuksen materiaaleja mahdollisimman kattavasti, joten kannattaa tarkistaa löytyykö joitakin materiaalejanne jo Maailmankoulun kirjastosta (HUOM! Pelien luettelointi on vielä kesken, joten ne eivät vielä tällä haulla näy).
Materiaaleja, joita kirjastoon kootaan ovat muun muassa:

video, dvd ja kuvamateriaalit
opettajan/ohjaajan oppaat, menetelmäoppaat jne.
pelit
kirjallisuus, esitteet, lehdet jne.

Maailmankoulussa toimii Pohjois- Suomen ainoa kansainvälisyyskasvatuksen erikoiskirjasto, jossa kerätyt materiaalit ovat esillä ja lainattavissa. Materiaalipankin avulla osa materiaalista jaetaan myös koulujen käyttöön erilaisten koulutusten, kouluvierailujen ja esittelyiden kautta.
Maailmankoulussa on lisäksi tarjolla ideointi- ja suunnitteluapua kehitys- ja globaalikasvatusmateriaalin käyttöön erilaisissa opetustuokioissa ja projekteissa.
Hankkeen taustalla toimii Kasvattajat Rauhan Puolesta ry sekä yhteistyökumppaneina eri kansalaisjärjestöjä, Oulun kaupungin opetustoimi ja Oulun yliopiston kasvatustieteiden tiedekunta. Maailmankoulu toimii pääosin Ulkoasiainministeriön kansalaisjärjestöille myöntämällä tiedotustuella.

Lisätietoa: Paula Hyväri, paula.hyvari@ouka.fi, www.maailmankoulu.fi
Postitusosoite: Maailmankoulu-hanke, PL 17, 90015 Oulu

Uusimmat artikkelit