Blogi

Järjestöjen kouluvierailut opettajien Note-nettipalveluun

Teksti: Sanna Rekola

Toteuttaako järjestösi nuorten kouluvierailuja yläkouluissa, lukioissa ja/tai ammatillisissa oppilaitoksissa? Haluaisitteko levittää tietoa niistä laajemmin?

Nuorten Akatemia on järjestöjen pyynnöstä kokoamassa Note-nettipalveluun uutta sivua, jolla kerrotaan eri järjestöjen tarjoamista kouluvierailuista. Sivulle nostettavien kouluvierailujen tulee olla suunnattuja 13-19-vuotiaille nuorille eli yläkouluihin, lukioihin ja/tai amiksiin. Lisäksi niiden tulee tukea nuorten omaa pohtimista ja toimintaa. Sivu julkaistaan koulujen alkaessa syksyllä 2009.
Jos kiinnostuit, niin lähetä minulle sähköpostitse 31.5.2009 mennessä seuraavat tiedot:

järjestön nimi (julkaistaan nettisivulla)
nettisivuosoite, jolla löytyy lisätietoa kouluvierailuista (linkitetään järjestön nimeen)
kouluvierailujen teemat hyvin lyhyesti (muutamalla sanalla), jos haluat, että ne julkaistaan nettisivulla
kouluvierailuista vastaavan henkilön yhteystiedot (Ei julkaista todennäköisten ajantasaisuuspulmien vuoksi. Ajantasaiset tiedothan löytyvät järjestön kouluvierailusivulta, joka on linkitetty tälle sivulle.)

Tietojen julkaiseminen on järjestöille maksutonta.
Kouluvierailujen suosio ja tarjonta on viime vuosina kasvanut voimakkaasti, mutta opettajien voi olla vaikea löytää juuri haluamaansa vierailua. Järjestöjen aiheuttama tietotulva voi myös tuskastuttaa opettajia ja senkin vuoksi yhteinen markkinointi on suositeltavaa.
Nuorten Akatemian Note-toiminta tukee nuorten omaa toimintaa yläkouluissa, lukioissa ja toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Note-nettipalvelu on tarkoitettu opettajille, jotka haluavat käyttää projektimaista tekemistä ja muita osallistavia opetusmenetelmiä. Note koostuu oppimateriaaleista, kouluvierailuista, kilpailuista, opettajien koulutuksista ja taloudellisesta tuesta. Kaikki palvelut ovat käytettävissä Note-nettipalvelun kautta www.nuortenakatemia.fi/note.
Palvelusta viestitään opettajille mm. Note-esitteen ja sähköisen Note-viestin välityksellä. Note-viestillä on tällä hetkellä noin 3000 tilaajaa ja Note-esite menee syksyllä n. 10 000 opettajalle. 
Kouluvierailujen lisäksi linkitämme mielellämme Note-nettipalveluun järjestöjen tuottamia, nuorten omaa toimintaa tukevia materiaaleja, jotka on tarkoitettu 13-19 –vuotiaiden nuorten parissa toimivien opettajien käyttöön. Materiaalit (pdf-muodossa) tulee toimittaa toukokuun loppuun mennessä Anu Iivanaiselle osoitteeseen: anu.iivanainen@nuortenakatemia.fi.

Uusimmat artikkelit