Blogi

Maailma kylässä -festivaali kannustaa globaaliin vastuuseen

Teksti: Sanna Rekola

Kaiken maailman kulttuurit kohtaavat jälleen Maailma kylässä -tapahtumassa Kaisaniemen puistossa tänä viikonloppuna 23.-24.5.2009. Festivaalialueella on mahdollisuus tutustua yli 200 kansalaisjärjestön toimintaan, tanssia maailmanmusiikin tahdissa ja täyttyä tiedosta.

Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille levittäytyvä Maailma kylässä -festivaali tarjoaa tänä vuonna ennätysmäärän korkeatasoisia keskusteluita ja seminaareja. Erityisesti pureudutaan ilmastonmuutokseen ja talouskriisiin ja niiden ratkaisuihin. Suomalaisia päättäjiä ja vaikuttajia haastetaan pohtimaan kestäviä keinoja ihmisten hyvinvoinnin lisäämiseksi.
Kepan jäsenjärjestöjä ja muita yhteistyökumppaneita on mukana festivaalilla yli 300. Festivaalialueella esittäytyy yli 200 kansalaisjärjestöä sekä oppilaitoksia, museoita, viranomaisia ja yrityksiä. Tapahtumassa esittäytyvät järjestöt tarjoavat monenlaisia mahdollisuuksia vaikuttaa ja toimia.
Festivaali tarjoaa asiasisällön lisäksi musiikkia, tanssia, teatteria, taidetta ja toimintaa paikan päällä lapsille ja aikuisille. Maailmanmusiikin tähdet tanssittavat yleisöä festivaalin lisäksi myös iltaklubeilla molempina päivinä.
Vuonna 2009 vietetään tapahtuman juhlavuotta, sillä Maailma kylässä -festivaali järjestetään kymmenettä kertaa. Tapahtuma tarjoaa mahdollisuuden saada uusia näkökulmia suvaitsevaan monikulttuurisuuteen, kehitysyhteistyöhön ja globaaliasioihin sekä vaikutusmahdollisuuksiin omassa arjessa.

Tutustu ohjelmaan Maailma kylässä -festivaalin verkkosivulla.

Uusimmat artikkelit