Blogi

Lähde mukaan Suomen historian suurimpaan ympäristötempaukseen

Teksti: Sanna Rekola

Sadat tuhannet ihmiset siivoavat 6.5.2011 Suomen puhtaaksi roskista. Sama on tehty jo kuudessa Euroopan maassa. Nyt on meidän vuoromme.

Suomen historian suurimmat ympäristötalkoot ovat valmisteilla. Yhdessä kartoitamme roskat kaikkialta Suomesta ja siivoamme maan. Siivouspäivä on 6.5.2011. Tuolloin siivotaan yhdessä päivässä kaupungit ja kunnat sekä maanteiden varsia ja vesistöjä. Lapille ja saaristolle järjestetään oma siivouspäivänsä kesäkuussa.
Tempaus on osa maailmanlaajuista liikettä Let’s Do It!, jonka tavoitteena on siivota koko maailma. Kampanja on toteutettu onnistuneesti jo kuudessa Euroopan maassa: Virossa, Latviassa, Liettuassa, Portugalissa, Sloveniassa ja Romaniassa. Sloveniassa tempaukseen osallistui 13,5 prosenttia väestöstä. Lisäksi siivottu on puolen sataa kaupunkia, kuten Pietari, Moskova, Delhi ja Bangalore.
Tempauksen tavoitteena on elvyttää suomalaista talkoohenkeä kokoamalla kunnat ja kaupungit, yritykset, järjestöt, viranomaiset, opiskelijat, koululaiset ja yksityiset kansalaiset toimimaan yhdessä.
Euroopan unionin vapaaehtoistoiminnan teemavuoden innoittamana tavoittelemme mukaan yli 750 000 suomalaista. EU:n slovenialainen ympäristökomissaari Janez Potočnik tukee kampanjaa.
Suomi puhtaaksi – päivässä! -kampanjan seuraukset ovat moniulotteiset: ympäristötietoisuuden kohoaminen sekä talkoohengen ja yhteisöllisyyden elpyminen.
Suomessa kampanjaa tukevat ympäristöministeriö ja sisäasiainministeriö. Suomessa kampanjan järjestää tamperelainen voittoa tavoittelematon yhdistys Green Earth ry.
Toiminta on käynnistynyt Helsingissä, Turussa, Tampereella, Oulussa, Vaasassa ja Rovaniemellä. Joukkoon liittyy jatkuvasti uusia vapaaehtoisia ja yhteistyökumppaneita eri puolilta Suomea.
Lisätietoja:

Niklas Toivakainen, 050 561 7417, niklas.toivakainen@helsinki.fi
www.suomipuhtaaksi.fi
www.letsdoitworld.org

Uusimmat artikkelit