Blogi

Lapsen oikeudet 20-vuotta -kampanja tekee lapsen oikeuksia tunnetuksi

Teksti: Sanna Rekola

Tänä vuonna vietetään YK:n lapsen oikeuksien yleissopimuksen 20-vuotisjuhlavuotta. Järjestöt ja muut toimijat kampanjoivat yhteistyössä lapsen oikeuksien edistämiseksi.

Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma, lapsiasiavaltuutettu, kansalaisjärjestöt ja evankelis-luterilaisen kirkon lapsi- ja nuorisotyö toteuttavat yhdessä tiedotuskampanjan, jonka tavoitteena on sopimuksen tunnetuksi tekeminen kaikkialla Suomessa.
Kampanjat yhteiset www-sivut löytyvät osoitteesta www.lapsenoikeudet.fi. Sivustolta löytyy tietoa kampanjan eri toimijoista, tapahtumista ja ajankohtaisista uutisista sekä kampanjan logo, joka on ladattavissa suomeksi, ruotsiksi, saameksi ja englanniksi.
Lapsen oikeuksien puolesta toimivat ja niistä kiinnostuneet voivat tilata verkkosivun kautta myös kampanjaan liittyvän uutiskirjeen suoraan sähköpostiinsa. Uutiskirje ilmestyy noin kerran kuukaudessa vuonna 2009. Uutiskirjeen kokoaa Lastensuojelun Keskusliitto. Uutiskirjeeseen tulevat lyhyet ilmoitukset voi lähettää osoitteeseen pirjo.riihela(a)lskl.fi. Liitä mukaan linkki lisätietoihin sekä yhteystiedot.
Lapsen oikeuksien puolesta toimivia tahoja kutsutaan myös tiedottamaan juhlavuoden aikana järjestämistään tapahtumista ja uutisista kampanjan www-sivujen tapahtumakalenterissa. Tapahtumakalenteri on avoin kaikille, ja tiedot voi ilmoittaa tapahtumakalenterin sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Lisätietoja juhlavuoden kampanjasta: Auli Paavola, kampanjan pääsihteeri, auli.paavola@lskl.fi, puh. 040 539 1109
www.lapsenoikeudet.fi

Uusimmat artikkelit