Blogi

Lens Politica -festivaali käynnistyy 11.11.2009

Teksti: Sanna Rekola

Lens Politica käynnistyy 11. marraskuuta -festivaali esittelee ylpeänä tuoreen ohjelmistonsa Yhteiskunnallisen elokuvan ja taiteen festivaali Lens Politica järjestetään Helsingissä 11.-15. marraskuuta.

Neljättä kertaa järjestettävillä festivaaleilla paneudutaan jälleen maailmanpolitiikan kipupisteisiin. Ohjelmassa on dokumenttielokuvia, fiktiota, lyhytelokuvia, taidenäyttelyitä, seminaareja, paneelikeskusteluja sekä klubi-iltoja.
Festivaalin avajaiselokuvana nähdään The Yes Men Fix the World (2009). The Yes Men on ryhmä yhdysvaltalaisia aktivistitaiteilijoita, jotka pyrkivät herättämään keskustelua satiirisilla ja yhteiskuntakriittisillä tempauksillaan.
Festivaalin vieraaksi saapuu toinen Yes Men ryhmän johtokaksikosta ja elokuvan ohjaajista, Mike Bonanno. Bonanno esiintyy festivaalin avajaisnäytöksessä keskiviikkona 11.11.2009 Kiasma-teatterissa. Elokuvan toinen esitys on festivaalin päätöstapahtumassa Bio Rexissä sunnuntaina 15.11.2009.
Festivaalin päätöselokuva on American Radical: The Trials of Norman Finkelstein (2009), joka on henkilökuva tunnetusta amerikanjuutalaisesta toisinajattelijasta Norman Finkelsteinista. Finkelstein vierailee festivaalilla ja on läsnä elokuvan näytöksessä sunnuntaina.
Tapahtumatiedot:

11.11. klo 18 Lens Politican avajaiset / Kiasma-teatteri, liput 8 e
12.11. Näyttelyn avajaiset ja vieraiden vetämiä seminaareja / Galleria FAFA ja Kuvataideakatemia
13.-15.11. Elokuvanäytökset, klubi-illat, paneelikeskustelut / Kulttuurikompleksi Andorra ja Dubrovnik
15.11. Päätöselokuvat / Bio Rex
Festivaaliohjelmisto löytyy kokonaisuudessaan osoitteesta www.lenspolitica.net
Lens Politican vieraat, keskustelut ja oheistapahtumat 11. – 15.11.2009

Uusimmat artikkelit