Blogi

Maailma kylässä -festivaali kutsuu viikonloppuna Kaisaniemeen

Teksti: Sanna Rekola

Maailma kylässä -festivaali järjestetään Helsingissä toukokuun viimeisenä viikonloppuna 28.-29.5.2011.

Suomen suurin monikulttuurisuustapahtuma tuo Kaisaniemen puistoon ja Rautatientorille yli 150 ohjelmanumeroa sekä noin 400 näytteilleasettajaa ja myyjää. Festivaalille odotetaan kahden päivän aikana yli 50000 kävijää.
Tapahtuman kansainvälisinä pääesiintyjinä nähdään esimerkiksi maineikas eteläafrikkalainen vapauslaulaja Vusi Mahlasela, senegalilainen palkittu afro-hop pioneeri Daara J Family sekä legendaarisen afrobeat-rumpali Tony Allenin ja elektromies Jimi Tenorin kokoonpano.
Festivaalilla esiintyy lisäksi yhtyeitä muun muassa Vietnamista, Uzbekistanista, Nepalista sekä USA:sta. Yksi odotetuimmista esiintyjistä on newyorkilainen Hazmat Modine, jonka Cicada-albumi pitää kärkipaikkaa Euroopan virallisella maailmanmusiikkilistalla. Lisäksi muun muassa Club For Five, Uusi Fantasia, Signmark, The Capital Beat, Yona ja Tuomari Nurmio esiintyvät festivaalilla.
Vapaaehtoistoiminnan vuosi, arabimaiden kansannousut sekä esteettömyys nousevat kehityspoliittisten paneelien lisäksi esiin asiaohjelmassa. Tapahtumassa vierailee lukuisten kotimaisten asiantuntijoiden ja poliitikkojen lisäksi esimerkiksi egyptiläinen bestseller-kirjailija Ghada Abdel Aal, amerikkalainen High School Musical tähti Monique Coleman sekä yksi Sambian lupaavimmista nuorista kirjailijoista Christopher Mlalazi. Myös Suomen Amnesty juhlistaa 50-vuotistaivaltaan festivaalilla muun muassa Palcefacen ja Paula Vesalan kanssa.
Kaisaniemen puiston festivaalialuetta on uudistettu, jotta yleisön kulku alueella helpottuu. Myös lasten alueen sijainti on muuttunut. Tänä vuonna toteutetaan lisäksi ensimmäistä kertaa festivaaliradio, joka soi koko festivaaliviikon ajan 23.-29.5. pääkaupunkiseudulla taajuudella 101,4 MHz ja festivaalin verkkosivuilla osoitteessa www.maailmakylassa.fi.
Maailma kylässä -festivaali 28.-29.5. Kaisaniemen puistossa ja Rautatientorilla lauantaina kello 11-20 ja sunnuntaina kello 11-18. Tapahtumaan on vapaa pääsy. Viikonlopun festivaaliklubit järjestetään Virgin Oilissa (Mannerheimintie 5 Helsinki) ja liput myy Tiketti.
Tapahtuman pääjärjestäjä on Kehitysyhteistyön palvelukeskus Kepa, joka on lähes 300 kansalaisjärjestön kattojärjestö. Tapahtuman partnereita ovat Helsingin seudun liikenne, Metro-lehti, Suomen ammattiliittojen solidaarisuuskeskus, Euroopan komission Suomen-edustusto ja ulkoasiainministeriö.
Lue lisää ja tutustu ohjelmaan osoitteessa: www.maailmakylassa.fi.

Uusimmat artikkelit