Blogi

Mahdollisuuksien torit – elämyksiä ja uusia näkökulmia

Teksti: Katja Hintikainen

Tämän vuoden Mahdollisuuksien torit polkaistiin käyntiin maaliskuussa Pohjois-Suomessa. Rovaniemen Mahdollisuuksien torilla 20.maaliskuuta opeteltiin break dancea, luennoitiin ilmastonmuutoksesta ja kuunneltiin rappiä. Seuraavan kerran erilaiset kulttuurit, näkökulmat ja ihmiset kohtaavat Lahden ja Mikkelin Mahdollisuuksien toreilla huhtikuun lopulla.
Mahdollisuuksien toreilla paneudutaan globaaleihin kehityskysymyksiin, ja herätellään paikkakuntien asukkaita maailmanlaajuiseen yhteisvastuuseen. Mahdollisuuksien torien valtakunnallisena teemana on toista vuotta ilmastonmuutos. Toreilla järjestöt ja torivieraat etsivät yhdessä keinoja vaikuttaa ilmastonmuutokseen niin paikallisella tasolla kuin globaalistikin.
Mahdollisuuksien toreille kannattaa lähteä koko perheen voimin hakemaan elämyksiä ja uusia näkökulmia. Toivottavasti toreilta tarttuu mukaan kansalaisvaikuttamisen kipinä ja muutama arjen vinkki ilmastonmuutoksen torjumiseksi.
Jos oma järjestösi mielii mukaan torille esittelemään toimintaansa, helpoiten mukaan pääsee ottamalla yhteyttä kotipaikkakunnan toritapahtumaa koordinoivaan järjestöön.
Kaikkien paikkakuntien toripäivät ja tietoa ohjelmasta löytyy osoitteesta: www.mahdollisuuksientori.fi.

 

Uusimmat artikkelit