Blogi

Monikulttuurijärjestöille yhteiset toimitilat

Teksti: Sanna Rekola

Maahanmuuttaja- ja monikulttuurijärjestöt avaavat yhteistilat Helsingin Sörnäisissä 2.4.2009 klo 15-18 (osoitteessa Työpajankatu 2). Toiminnasta vastaavassa yhteistyöverkostossa on mukana 50 järjestöä ja monikulttuuritoimijaa pääkaupunkiseudulta.
Toimitilojen tarkoitus on tiivistää maahanmuuttaja- ja monikulttuuritoimijoiden verkostoitumista ja yhteistoimintaa. Järjestöt suunnittelevat muun muassa yhteistä työpajatoimintaa pääkaupunkiseudun maahanmuuttajayhdistyksille, maahan muuttaville ja maassa jo pitkään asuneille.
Toiminnan tavoitteena on edistää maahanmuuttajien työllistymistä ja toimia maahanmuuttajajärjestöjen korvana ja äänenä yhteiskuntaan päin. Yhteistoiminnalla lisätään maahanmuuttajien kansalaisvaikuttamismahdollisuuksia ja integroitumista Suomen kansalaisyhteiskuntaan. Monikulttuurinen verkosto tarjoaa järjestöille ohjaus-, neuvonta- ja tukipalveluja sekä on  linkkinä järjestöjen ja viranomaistahojen välillä.
Monikulttuuritoimijoiden verkostoa koordinoi Monikulttuuriyhdistys Familia Club ry, jolla on 20 vuoden kokemus monikulttuurityöstä pääkaupunkiseudulla. Varsinaisen toiminnan ja järjestäytymisen organisoivat verkostoon kuuluvat järjestöt itse. Projektin rahoittajana toimii Raha-automaattiyhdistys (RAY).

Lisätietoa: www.familiaclub.fi/moniheli.html

Uusimmat artikkelit