Opettajat ilman rajoja kampanjakuva.
Blogi

Opettajat ilman rajoja -julkaisussa tutkitaan globaalikasvatuksen ilmiöitä

Opettajat ilman rajoja (OIR) -verkosto julkisti tammikuun lopulla maksuttoman verkkojulkaisun Globaalikasvatuksen ilmiöitä luokkahuoneessa Suomessa ja maailmalla. Kirja tarjoaa ajankohtaisia näkökulmia opettajan työhön Suomessa ja rakentaa siltoja suomalaisen opetusosaamisen ja kehitysyhteistyön välille.

Teksti: Sanna Rekola

Opettajat ilmanrajoja -verkoston tuore julkaisu tarjoaa matkan maailmalle ja takaisin Suomeen, luokkahuoneisiin, joissa maailma on yhä enemmän läsnä joka päivä.

Kirjoittajajoukko on moninainen. Mukana on opetusalan asaintuntijoita, tutkijoita, Opettajat ilman rajoja -vapaaehtoisia, opettajia ja kansalaisjärjestöjen edustajia. Puheenvuoroissa sukelletaan YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin, opetussuunnitelmiin, kehitysyhteistyöhön opetusalalla ja kansalaisjärjestöjen tarjoaamaan tukeen globaalikasvatuksessa.

Lataa ilmainen kirja Globaalikasvatuksenilmiöitä luokkahuoneessa Suomessa ja maailmalla.

Mikä Opettajat ilman rajoja -verkosto?

Opettajat ilman rajoja -verkosto kokoaa yhteen kehityskysymyksistä kiinnostuneita opettajia. Sen tavoitteena on tukea kehitysmaiden opettajien pedagogista osaamista ja laadukkaan opetuksen toteutumista maailman hauraimmissa valtioissa. Verkoston työ vahvistaa suomalaisen kehitysyhteistyön koulutussektoria.

Toinen tavoite on tukea globaalikasvatusta suomalaisissa kouluissa  kehittämällä ja erityisesti jakamalla kouluarkeen sopivia työvälineitä, malleja, menetelmiä ja uusia materiaaleja.

Lue lisää:

Globaalikasvatuksenilmiöitä luokkahuoneessa Suomessa ja maailmalla
Opettajat ilman rajoja -verkosto

Uusimmat artikkelit