Blogi

Viestintä- ja globaalikasvatustuen haku auki keväällä – DL 8.6.

Ulkoministeriön viestintä- ja globaalikasvatustuki (VGK) avautuu keväällä haettavaksi. Hakuaika alkaa 15.4. ja päättyy 8.6. Kepa tarjoaa kevään mittaan koulutusta ja neuvontaa tukea hakeville järjestöille.

Teksti: Sanna Rekola

Ulkoministeriön VGK-tuki tulee vuoden tauon jälkeen haettavaksi tänä keväänä. Hakuaikataulusta annettiin ennakkotietoa jo aikaisemmin, mutta nyt ajankohta on varmistunut: haku aukeaa huhtikuun puolivälissä ja päättyy 8.6.2016.

Ulkoministeriön tiedotteen (16.2.) mukaan tukea voi hakea 1-2-vuotisille hankkeille. Haku järjestetään tästä eteenpäin vain joka toinen vuosi.

Tukea haetaan UM:n sähköisen järjestelmän kautta. Hakijoita kehotetaan tekemään perustietoilmoitus hyvissä ajoin huhtikuun loppuun mennessä. Perustietoilmoituksen tehneet saavat ministeriöstä järjestökohtaisen asiointitunnuksen, joka tarvitaan hakemuksen jättämiseen.

Tuen kriteereihin ja ohjeistuksiin on luvassa uudistuksia. Näistä voit lukea Kepan jäsenblogista: Hankehaun uudistuksessa sekä myönteistä että kielteistä järjestöjen kannalta.

Kepa tarjoaa kevään aikana koulutusta ja neuvontaa VGK-hankkeiden suunnittelun tueksi – näistä tiedotetaan lähiaikoina Kepan viestikanavilla aikataulujen vahvistuttua.

Lisätietoja

Formin.fi: Kehitysyhteistyön hanketuen sekä viestintä- ja globaalikasvatustuen haut vuonna 2016 (16.2.2016)
Globaalikasvatuksen asiantuntija Sanna Rekola, sanna.rekola@kepa.fi / 050 317 6697
Koulutussuunnittelija Anni Vihriälä, anni.vihriälä@kepa.fi / 050 317 66 89

 

Uusimmat artikkelit