Blogi

The World’s largest lesson – kestävän kehityksen vinkkejä opettajille

The World’s Largest Lesson on sivusto, jonne on koottu runsain määrin opetusmateriaaleja YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden opetukseen. Ilman opettajia tavoitteet eivät toteudu – ota siis homma haltuun!

Teksti: Kaija Laurila

The World’s Largest Lesson on kestävän kehityksen tavoitteiden verkkosivusto opettajille. Ajatuksena on, että jos jokainen opettaja ja koulu maailmassa opettaisi näistä tavoitteista oppilailleen, tuleva sukupolvi voisi olla se, joka saisi aikaan muutoksen maailmassa. Tavoitteita ei voida saavuttaa, elleivät kaikki tiedä niistä. Siksi kaikkia, mutta erityisesti opettajia, kannustetaan levittämään tietoa eteenpäin.

Sivustolta löytyy paljon valmiita tuntisuunnitelmia, tietoa kestävän kehityksen tavoitteista, videoita, sarjakuvia ja materiaalia opetuskäyttöön. Tietoa tavoitteista on sekä aikuisille että lapsille ja nuorille suunnitellussa muodossa. Tuntisuunnitelmissa ja tehtävissä oppilaat on otettu mukaan aktiivisina toimijoina pohtimaan, päättelemään ja vaikuttamaan.

Sivuilta löytyy myös työkalupakki, jonka avulla nuoria voi kannustaa tekemään omaa vaikuttamistyötä. Menetelmät ovat helppoja toteuttaa, mutta tärkeistä aiheista.

Kestävä kehitys on osa opetussuunnitelmaa Suomessakin!

Ensi syksynä käyttöön otettavassa perusopetuksen opetussuunnitelmassakin YK:n kehitystavoitteet mainitana heti asiakirjan alussa, kun perusopetuksen tehtäviä määritellään.

Kestävän kehityksen tavoitteiden sisältöalueet puolestaan jalkautuvat koko opetussuunnitelmaan. Opetussuunnitelma siis ohjaa kouluja ottamaan aktiivisesti osaa talkoisiin!

Lue lisää:

The World’s Largest Lesson
Suomen YK-liitto: Kestävän kehityksen tavoitteet

Uusimmat artikkelit